Intareste-ti sistemul imunitar

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 08:43
6804 citiri
Intareste-ti sistemul imunitar
Foto: nativeremedies.com

Nasul infundat, migrenele, febra si durerile musculare nu iti dau pace inca de la inceputul sezonului rece. Sistemul tau imunitar este scazut, iar alimentatia joaca rolul cel mai important pentru imbunatatirea lui.

Pentru ca gripa anuala sa te ocoleasca si sa nu ai neplaceri in sezonul rece, fa-ti un plan de imbunatatire a sistemului imunitar, iar raceala, infectiile si bacteriile nu iti vor da batai de cap, informeaza nativeremedies.com.

Exercitiile fizice zilnice, alimentatia echilibrata, orele de somn, sanatatea emotionala si atenta supraveghere a greutatii iti vor imbunatati sistemul imunitar. Cele 30 de minute de exercitii fizice (sub forma mersului pe jos, cu bicicleta, urcatul scarilor, dansul sau alergatul in parc) nu sunt numai un mit. Incearca sa respecti acest regim si te vei simti mai energic, tonic si eficient.

Alimentatia insa este esentiala. Pentru un echilibru adecvat unui organism sanatos si intarit, ai nevoie de vitamine, minerale si proteine. Auzi acest lucru zilnic si chiar si asa, laptele, fructele si legumele sunt lasate deoparte in detrimentul fripturilor bogate in grasimi.

Tocmai de aceea racesti des si fiecare adiere de vant iti afecteaza intregul organism. Echilibrul alimentar inseamna combinarea acestor componente, pentru a evita bolile de sezon si afectiunile mai grave care pot aparea.

Ce mananci

Nucile, consumate intre mese, sunt o sursa sigura de acizi grasi omega 3, esentiali pentru sanatatea inimii. Vitamina C este esentiala, mai ales in sezonul rece, deci citricele vor fi desertul si cina ideala.

Usturoiul si ceapa sunt doua atibiotice naturale puternice, tocmai de aceea ele vor fi consumate zilnic, fie in mancare, fie proaspete. Fermentii naturali, preluati din iaurt stimuleaza producerea anticorpilor.

Grasimile sanatoase pentru organism sunt preluate din carnea de peste sau uleiul de masline. Zincul continut de oua, ficatul de vita sau porc ori dovleac este si el determinant pentru intarirea sistemului imunitar.

Morcovii, bananele si pestele sunt bogate in vitamina B, deci incearca sa le consumi zilnic. Uita de semipreparate si mancaruri de tip fast food. Sunt bogate in grasimi daunatoare organismului si sarace in vitamine si minerale.

Zaharul sau dulciurile in exces ingreuneaza metabolismul. La fel si painea alba, consumata in cantitati mari sau prajelile zilnice.

Somnul si echilibrul psihic

Un somn agitat sau lipsa lui sunt principalii factori ai slabirii organismului. Insomniile sunt complet daunatoare si ele vor fi evitate prin metode de relaxare si alimentatie corespunzatoare.

Incearca si metodele de aromoterapie, baile fierbinti, o cana de ceai de tei sau una de lapte seara, inainte de culcare. Cateva picaturi de ulei esential de levantica pe perna te vor linisti si relaxa complet.

Mai mult, incearca aromele de salvie sau trandafir in camera in care dormi sau masajul de relaxare inainte de culcare si vei scapa de insomnii.

Igiena joaca si ea un rol important pentru intarirea sistemului imunitar. Spalatul pe maini, dusurile zilnice inainte de culcare sau masurile de igiena orala indeparteaza bacteriile care iti pot slabi organismul.

Stabilitatea emotionala joaca si ea un rol important pentru sanatatea ta. Un fond afectiv bun semnifica o minte activa si eficienta. Stresul, atacurile de panica, tensiunile de la serviciu, toate vor fi uitate in momentul in care termini programul de lucru.

Incearca sa faci ceea ce iti place, sa razi mai mult si sa fii creativ. Exercitiile de relaxare, meditatia sau yoga te vor ajuta, deci poti cere sfatul persoanelor specializate, pentru a beneficia de efectele benefice ale acestor tehnici.

Planul de imbunatatire a sistemului imunitar rezolva fondul oricarei afectiuni. Daca te limitezi la o singura masura doar, neplacerile nu te vor ocoli. Desi pare dificil, daca analizezi in profunzime fiecare masura vei observa ca planul este deja respectat, dar nu in totalitate si nu intotdeauna.

Incearca macar in sezonul rece sa urmezi acest regim, iar primavara te va gasi cu zambetul pe buze, sanatos, tonic si plin de viata.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#intarirea sistemului imunitar, #plan intarire imunitate, #sanatate iarna , #intalniri