Invata de la copilul tau sa mananci sanatos!

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 06:35
1741 citiri
Invata de la copilul tau sa mananci sanatos!
Foto: Molluscum

Multe probleme de sanatate ar putea fi evitate daca am avea un regim alimentar sanatos si echilibrat, garnisit cu fructe si legume. Usor in teorie, greu de pus in practica pentru o mama care are atatea lucruri de facut intr-o zi.

Adevarul este ca, atunci cand vine vorba de propria sanatate, multe mamici uita ca trebuie sa fie atente.

Atunci cand te uiti la copilul tau insa, ce vezi? Fara sa se preocupe de diete sau retete de slabit, isi mentine sanatatea in mod natural. Si asta arata ca putem invata multe de la cei mici in ceea ce priveste obiceiurile alimentare sanatoase, arata HealthCastle.

Bea lapte!

Obiceiul de a consuma un pahar de lapte in fiecare seara poate fi adoptat cu succes si de adulti, nu numai de cei mici. Lactatele ajuta la consolidarea masei osoase si la intarirea dintilor si reduc riscul de aparitie a hipertensiunii sau a obezitatii, a pietrelor la rinichi sau a cancerului de colon.

Mai mult, acestea contin proteine, motiv pentru care iti pot stavili foamea si te tin departe de snacks-uri. Daca te ingrijoreaza grasimile din lactate, incearca laptele degresat.

Produsele proaspete, litera de lege

Bebelusii nu mananca niciodata cartofi prajiti sau mancaruri grase: mancarurile pentru cei mici sunt facute din ingrediente "pure": legume si fructe amestecate cu apa. Renunta la mancarurile grase si la sosuri si alimenteaza-te cu fructe si legume proaspete, care sunt delicioase.

Cereale, nu zahar cu cereale

Copiii iubesc zaharul. Orice contine zahar. Insa cand sunt mici, este important sa consume numai cereale simple, fara aditivi si fara zahar sau sare. Daca te uiti bine prin supermarket, vei vedea ca majoritatea tipurilor de cereale contin mult zahar. E cazul sa le ocolesti si sa optezi pentru cereale integrale sau cereale cu continut mic de zahar. Daca vrei un plus de aroma, adauga fructe proaspete.

Farfuria nu trebuie sa straluceasca

Bunica insista mereu sa mananci tot din farfurie. Si uneori ti se pare bizar ca micutul tau prefera, ca si tine cand erai mica, sa lase mereu cate ceva in farfurie.

Adevarul este ca marimea portiei nu conteaza, ci doar necesarul organismului tau. Daca simti ca te-ai saturat, nu trebuie sub nicio forma sa continui sa mananci. Un astfel de obicei sanatos te poate scuti de multe calorii.

Se mananca la masa, nu in sufragerie la televizor

Daca esti parinte, cu siguranta ca ai admonestat copilul pentru ca mananca in camera lui sau in sufragerie la televizor. Aici este cazul sa iti urmezi singur sfaturile: atunci cand stai la masa si mananci civilizat, est constient de cantitatea de mancare pe care o ai in fata si astfel se minimizeaza riscul de a manca excesiv.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#invata mananci copil, #alimentatie sanatoasa copiii , #intalniri