La ce riscuri te supui cand intri pe site-urile de intalniri

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 23:01
9912 citiri
La ce riscuri te supui cand intri pe site-urile de intalniri
Foto: Arhiva Ziare.com

Utilizatorii site-urilor de intalniri se expun unor riscuri precum amenintari, minciuni si fraude, potrivit unui studiu al editorului antivirus Symantec

Conform sondajului, publicat marti in Franta, Marea Britanie si Germania si preluat de AFP, 56% dintre francezii si britanicii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani au recurs deja la un serviciu de intalniri online, fata de 46% dintre intervievatii germani.

Cei din urma, in schimb, au fost mai des victime ale spam-urilor si fraudelor cand au utilizat aceste servicii (58%, fata de 46% in cazul utilizatorilor francezi si 41% al celor britanici), arata studiul.

Dintre cei care au trimis imagini sau videoclipuri indraznete, o treime au fost amenintati cu publicarea lor - "revenge porn"-, iar in cazul a peste unu din zece, acest tip de imagini a fost postat de altcineva fara aprobarea lor.

In plus, 34% dintre utilizatorii francezi spun ca li s-au cerut bani intr-un moment sau altul, conform cercetarii realizate intre 17 si 25 august 2015 de biroul independent Reputation Leaders pentru Norton by Symantec, pe un esantion reprezentativ de 3.038 de utilizatori intre 18 si 34 de ani, detinatori ai unui aparat mobil conectat la internet din Franta, Marea Britanie si Germania.

Utilizatorii unui site pentru amanti, expusi pe Net. Tu stii sa te protejezi?

In privinta informatiilor furnizate de utilizatorii serviciilor de intalniri online, acestea nu sunt intotdeauna adevarate. O treime dintre utilizatorii francezi (33%) mint in legatura cu greutatea lor si 31%, in legatura cu personalitatea si centrele de interes. Aproape un sfert din cei intervievati mint in privinta situatiei maritale, iar 42% s-au intalnit online cu cineva care pretindea ca este singur, dar care avea o relatie.

"Tot ce se posteaza online este vizibil pentru oricine. Prin urmare internautii trebuie sa fie prudenti in privinta informatiilor de identificare folosite in profilul de intalniri", afirma Symantec intr-un comunicat, recomandand verificarea identitatii interlocutorului si evitarea linkurilor propuse de noile contacte.

"Numeroase profiluri false sunt gestionate de programe numite +bots+, concepute pentru a va indemna sa apasati pe un link ce trimite la site-uri porno, softuri toxice sau fraude, al caror singur scop este aflarea datelor de pe cartea dvs. de credit", avertizeaza editorul american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#riscuri siteuri intalnire, #riscuri siteuri matrimoniale, #siteuri intalnire , #intalniri