Mama si director: Cum sa fii mai productiva

Miercuri, 13 August 2008, ora 11:53
2114 citiri
Mama si director: Cum sa fii mai productiva

Rolurile de mama si de director pot fi extenuante daca nu stii sa-ti gestionezi timpul. In loc sa amani, sa pierzi timpul sau sa te lasi distrasa de la ceea ce e prioritar, Nataly Kogan, director executiv la Workitmom.com, o comunitate online pentru mamele ocupate, iti propune trei lucruri care te pot face mai productiva.

Reducerea timpului de verificare a mailurilor care vin pe banda rulanta, fixarea unor perioade de pauza si rezolvarea a trei probleme agasante, devin strategii de "supravietuire" in timpul programului de munca si iti pot salva timp pentru momente de recreare.

Verificarea mailului este cea mai eficienta modalitate de a pierde timpul la munca. Nu poate fi ignorat faptul ca o functie in domeniul digital implica interactiunea cu oameni care se afla in diferite locatii si, din acest motiv, emailul este esential succesului. Totusi, multe dintre e-mail-uri nu necesita un raspuns rapid.

Aceasta situatie nu trebuie sa te oblige sa pastrezi mereu fereastra e-mail-urilor deschisa si sa verifici e-mail-urile unul cate unul. Incercati sa verificati de mai putine ori mailul.

Cel de al doilea pas spre un program mai liber este stabilirea unor perioade de pauza. In cazul in care lucrezi la domiciliu, esti tentata sa lucrezi mereu, dimineata sau noaptea tarziu. Stiind ca poti sta toata noaptea sa-ti termini munca, in timpul zilei iti organizezi mai putin programul. De aceea, o solutie ar fi sa-ti fixezi o ora de inceput si o ora de incheiere a activitatii.

Ultima schimbare mica,dar de succes pentru o mamica ocupata este indepartarea a trei lucruri agasante, care consuma mult timp.

"Stiu ca atunci cand termin o sarcina de munca de care ma tem, ma simt minunat si energizata. E o adevarata usurare sa iti scrii lista dupa care sa bifezi ce ai realizat", sustine Nataly Kogan.

Concluzia este ca desi s-ar putea sa te plangi ca nu ai timp, s-ar putea sa ai prea mult timp ca sa muncesti.

Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#mama, #director, #timp, #copil, #productivitate , #intalniri