Micile detalii te pot face mai fericit

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 16:57
1652 citiri
Micile detalii te pot face mai fericit
Foto: tryoutssanantonio

In zilele noastre sunt foarte multi oameni nefericiti. Banii insuficienti, slujba solicitanta, vietile personale nesatisfacatoare, toate acestea fac ca oamenii sa devina din ce in ce mai inchisi si mai nefericiti.

Exista o multime de motive care duc la nefericire. Daca vrei cu adevarat sa ai o viata mai buna si sa fii mai fericit trebuie sa incepi sa apreciezi micile detalii din viata ta fara de care nu ai putea rezista.

Ai grija ca in jurul tau sa se afle oameni obisnuiti, potrivit How Stuff Works.

Cand vezi un om razand crezi ca se simte bine? Sigur ca da. De obicei noi asociem zambetul cu o stare de bine, iar acest lucru ne poate face si pe noi sa ne simtim mai bine.

Anumite studii au demonstrat ca persoanele fericite din viata ta iti cresc gradul fericirii cu pana 15,3%. Asa ca, daca ai o stare de spirit nu prea buna, ia legatura cu un prieten care te poate scoate din aceasta situatie.

Trateaza-te cu o masa gustoasa si sanatoasa.

Fructele proaspete sunt fructe mai "fericite" decat fructele congelate. De ce? Pentru ca acestea contin anumite chimicale care creeaza sentimentul de fericire. Simplul fapt ca mananci ceea ce trebuie te va face mai fericit.

Uneori nefericirea este cauza si de multimea sarcinilor cu care ne confruntam in viata personala si cea profesionala. Chiar si atunci cand nu suntem la munca dedicam foarte putin timp propriilor placeri. In loc sa avem grija de propria persoana ne apucam sa facem curat, sa facem mancare sau mergem la doctor.

Este adevarat ca toate aceste lucruri trebuiesc facute, insa fa in asa fel incat sa nu fie nevoie sa iti aglomerezi toata ziua.

Foloseste-ti banii pentru a face ceva dragut pentru alti oameni.

Oamenii tind sa faca publice actele caritabile si sa astepte ca ceilalti sa ii laude. Chiar daca aceste donatii fac viata unor oameni mai buna, este o forma foarte clara de cinism. Sunt foarte multi oameni care fac donatii anonime chiar daca sunt persoane publice si ar putea foarte usor sa profite de acest lucru.

Putem face un bine cuiva si sa ramanem anonimi. Faptul ca ajutam pe cineva ne va face sa simtim foarte multa placere. Substantele chimice care produc fericirea ne vor inunda atunci cand facem un bine altei persoane.

Fa exercitii in aer liber. Iti vor da o stare foarte buna si te vor umple de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#fericire oameni, #metode marire fericire, #sfaturi fericire , #intalniri