Mituri despre ingrijirea parului

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 19:04
4090 citiri
Mituri despre ingrijirea parului

Problemele parului sau ale scalpului sunt unele extrem de frecvente, la ele contribuind stresul, poluarea sau produsele de ingrijire "prea chimice".

Pentru multe persoane, cu precadere femei, faptul ca "parul nu se mai aseaza ca alatadata" este deja o problema existentiala.

Astfel, reprezentantele sexului frumos apeleaza in disperare la solutii care nu au mereu efectul scontat. Insa multe dintre asa zisele solutii minune sunt de fapt simple mituri.

Realismple va prezinta cateva dintre aceste mituri si cum trebuie sa actionati de fapt:

1. Daca ai parul gras trebuie sa te speli mai des! Fals! Spalatul mai des nu va face bine parului vostru. Pentru cei cu parul extrem de gras, trebuie redus de fapt numarul de spalari la jumatate. Daca va spalati de exemplu zi de zi pe cap, reduceti la o data la doua zile, pentru ca altfel nu veti face decat sa stimulati glandele sebacee.

Este nevoie de doua-trei saptamani pana cand scalpul vostru isi va regla cantitatea de ulei pe care o produce.

Pana se va obisnui cu noul stil, poarta-l in coada de cal sau tine o bandana pe cap.

2. Schimba samponul mai des! Fals! Este bine sa folositi doar doua sampoane. Unii sustin ca dupa o perioada de folosire repetata a samponului si balsamului, acesta nu mai este la fel de eficient.

Pentru asta ai putea totusi ca, de doua ori pe luna, sa folosesti un alt sampon care ar trebui sa corecteze problema.

3. Mancarea nu influenteaza problemele parului! Fals! Vitamina B care se gaseste in multe cereale integrale, ficat, orez, lapte si galbenusul de ou este o vitamina-cheie pentru care iti va face parul mai puternic.

De asemenea, Omega-3, acizi grasii si si vitaminele A si E au impact asupra sanatatii generale a scalpului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ingrijire par, #mituri ingrijire par, #probleme par , #intalniri