Monica Seles, de la silueta de fotomodel la cea de luptator de sumo

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 16:45
12482 citiri
Monica Seles, de la silueta de fotomodel la cea de luptator de sumo
Foto: Daily Mail

Fosta mare campioana la tenis Monica Seles povesteste intr-un volum de memorii cat de traumatizata a fost de incidentul petrecut in 1993, cand a fost injunghiata de un spectator in timpul unui meci care a avut loc la Hamburg, in Germania.

Dincolo de celelalte traume fizice suferite, sportiva marturiseste ca a trecut printr-o serie de tulburari alimentare, ajungand sa sufere de bulimie si sa treaca de la aspectul de baietoi slabanog la cel de femeie durdulie, scrie Daily Mail.

Si poate ca nici nu ar fi constientizat ce se intampla cu ea daca, intr-o buna zi, o prietena nu ar fi auzit comentariile jignitoare ale unui spectator din tribune, vizibil surprins de proportiile la care tenismena ajunsese.

Monica spune ca abia dupa aceea s-a privit cu atentie in oglinda si a realizat cat de mult se schimbase.

"Tricourile nu mai reuseau sa ma acopere iar sub ele se vedeau colaceii de grasime. Nu mai spun de fustele care nu mai acopereau decat jumatate din ceea ce trebuiau sa acopere", mai spune Monica Seles in cartea sa de memorii, comparandu-se cu amaraciune cu un luptator de sumo.

Sportiva nu s-a dat insa batuta. A decis sa apeleze la ajutorul celor mai buni nutritionisti si antrenori, a recurs la un regim alimentar strict si la exercitii fizice regulate si pana la urma a reusit sa isi recapete forma fizica mult dorita.

"Stiu foarte bine cum e sa stai imbracata pe plaja, de rusine si sa simti ca arati oribil. Si mai stiu cum e sa bantui noaptea prin bucatarie dupa bunatati iar a doua zi sa regreti din tot sufletul. Dar nu trebuie neaparat sa fie asa. Daca vrei, poti sa te simti bine in pielea ta", mai spune Monica Seles.

Nascuta in fosta Iugoslavie, Monica Seles a castigat primul turneu de Grand Slam in 1990, in Franta, iar in 1991 a ajuns pe primul loc in clasamentul mondial, la varsta de 17 ani.

Si-a pastrat pozitia pana in aprilie 1993, cand a fost injunghiata in timpul unui meci care a avut loc la Hamburg, in Germania. A revenit in circuit si a castigat ulterior Openul Canadei si Australian Open, si s-a calificat in finala US Open. Ultimul meci l-a avut in 2003, in Franta, cand a pierdut in primul tur in fata Nadiei Petrova.

C.B.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Monica Seles greutate , #intalniri
Comentarii
Poza GhitzaTheOutLaw
GhitzaTheOutLaw
rank 1
Dealtfel szeles inseamna lat(in sensul largimii) pe ungureshte
Poza GhitzaTheOutLam
GhitzaTheOutLam
rank 5
Dealtfel szeles inseamna larg (in sensul latimii) pe ungureshte