Noua fita in randul romancelor cu bani: produsele cosmetice eco

Miercuri, 25 Noiembrie 2009, ora 08:54
3524 citiri
Noua fita in randul romancelor cu bani: produsele cosmetice eco

Criza nu doar ca nu a afectat femeile cu stare din tara noastra, dar le-a orientat catre consumul de cosmetice bio, mult mai scumpe decat cele obisnuite.

In magazinul din Dorobanti, unde femeile vin si cheltuiesc cel putin 1.000 de euro pe cosmetice bio, se vand farduri si creme frantuzesti facute numai din plante crescute pe terenuri netratate chimic.

"Am fost primii din Romania care am deschis magazin cu cosmetice bio, in 2007. Pana atunci se mai vindeau pe Internet. Prima data s-a uitat lumea la noi ca la extraterestri. Nu aveau incredere in produsele bio si trebuia sa le explicam fiecare lucru in parte. Acum, cumpara chiar si barbatii. Ba chiar sunt oameni care cad in extrema cealalta in ceea ce priveste stilul de viata bio", a declarat Madalina Ulmeanu, importatorul produselor, pentru Gandul.

Plantele din care se fac aceste produse sunt din culturi curate, fara pesticide si ingrasaminte.

Pentru ca in doi ani de zile afacerea a mers foarte bine, Madalina Ulmeanu si-a mai deschis inca trei magazine, in afara de cel din Dorobanti, in Cora Lujerului, pe Calea Grivitei si in Auchan Militari.

Tot ce vinde este certificat de Ecocert, un fel de "pasaport" al marfii ecologice pe piata internationala, reprezentand faptul ca totul este nu numai natural, ci si ecologic. Produsele sunt facute din plante, iar plantele sunt crescute pe terenuri fara ingrasaminte chimice sau pesticide.

Produsele nu sunt testate pe animale, ci pe voluntari sau in vitro. Toate ambalajele folosite sunt reciclabile, pentru a proteja mediul.

In magazinele eco un ruj de buze costa 70 de lei, are 50 de nuante si contine samburi de caisa, siliciu din alge, ulei de ricin si de jojoba, unt de shea, ceara de galbenele, tocoferol (vitamina E), pigmenti din oxid de fier pentru a da culoare, ceara de masline si de caise.

Creionul de buze si de ochi costa 44 lei, are mina moale contine, printre altele, ulei de palmier si de cocos, unt de karite, vitaminele A, E si F, ceara de albine purificata.

Fardul de pleoape in 111 nuante costa 54 lei si se face pe baza de siliciu organic, boabe de ceai rosu, criptogama de balta (grup de plante fara flori), sambure de strugure si altele. Este anti-age si are protectie UV. Rimelul nu contine nici un solvent, este facut din apa, sambure de salcam si ceara de catuaba, un copac din Brazilia. Costa 80 lei.

Laptele demachiant costa si 101 lei e un amalgam de uleiuri: susan, masline, migdala dulce si pepene galben de Kalahari.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cosmetice eco, #bani cosmetice, #romance cosmetice biologice , #intalniri