Patru semne ca vei avea o viata lunga

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 08:24
4970 citiri
Patru semne ca vei avea o viata lunga

Cu totii stim cateva "trucuri" pentru a ne prelungi viata cu ani buni: nu fuma, mananca legume si fructe, poarta centura de siguranta, si altele. Sunt insa si lucruri mai putin cunoscute care ne pot ajuta sa ajungem la o varsta inaintata.

Sa nu bei bauturi carbogazoase

Oamenii de stiinta din Boston au descoperit recent ca daca obisnuiesti sa bei cel putin o bautura carbogazoasa pe zi (sunt incluse in studiu si bauturile asa-zise dietetice), ti se dubleaza riscul metabolic, adica acea combinatie de factori care conduce la bolile de inima si diabet.

Nu se stie exact care este principalul vinovat pentru aceasta situatie, insa se banuieste ca are legatura cu caramelul adaugat la bauturile de tip cola.

Expertii speculeaza ca atunci cand papilele gustative sunt inundate de aroma dulce si intepatoare a bauturilor carbogazoase, organismul cere si mancaruri dulci, asa ca se ajunge foarte rapid la o crestere in greutate. Oricare ar fi motivul, este insa unul dintre obiceiurile nesanatoase cel mai usor de schimbat.

Ai picioare puternice

Cand partea inferioara a corpului tau e puternica, ai si echilibru, flexibilitate si anduranta. Desi unele doamne sunt mai mult interesate de felul in care arata intr-o fusta mini si o pereche de cizme inalte, pe masura ce imbatranim, picioarele puternice reduc sansele unei caderi, raniri sau fracturi de sold, toate asociate cu o scadere a tonusului si sanatatii la persoanele in varsta.

Asa ca daca faci cateva genuflexiuni si urci pe scari in loc de lift, ti-ai putea prelungi sansele de a aveda o viata lunga si sanatoasa.

Mama ta era tanara cand te-a nascut

Daca mama ta avea sub 25 de ani cand te-a nascut, ai de doua ori mai multe sanse sa ajungi pana la varsta de 100 de ani, comparativ cu o persoana nascuta de o mama mai in varsta, sustin expertii de la Universitatea din Chicago.

Acestia cred ca se intampla astfel pentru ca ovulele mamei mai tinere au o calitate superioara, ceea ce ar putea rezulta in copii mai sanatosi.

Mananci si bei lucruri purpurii

Vinul rosu, strugurii "negri", afinele capata aceasta culoare de la compusii denumiti polifenoli - cei care reduc riscul dezvoltarii unei boli de inima si pot oferi protectie impotriva Alzheimer-ului.

Astfel, o sticla de Pinot Noir (bauta in cantitate moderata), cativa struguri sau o placinta cu afine trebuie sa faca parte din meniul zilnic pentru a vedea beneficiile mai tarziu in viata.

Maria Ionescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Vrei să ții post negru? Ce se întâmplă dacă postești trei zile la rând
Postul este una dintre cele mai vechi practici din lume. La finalul Postului Paștelui este recomandat însă postul negru. Asta înseamnă să nu se consume mâncare toată ziua. Doar apa fiind...
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent și-a recăpătat vederea după ce a stat cinci ani în întuneric. O tumoră de 8 cm îi ”fura” lumina din ochi VIDEO
Un adolescent de 14 ani a fost operat de o tumoră gigant orbitară de 8 centimetri, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi. Reprezentanţii Spitalului Clinic de...
#sanatate, #viata, #bauturi, #picioare, #mama , #intalniri