Pe cine prefera tantarii?

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 14:42
4828 citiri
Pe cine prefera tantarii?

Multi cercetatori au incercat sa afle de ce tantarii par sa prefere anumite persoane. In popor se crede ca ar putea fi vorba despre anumite tipuri de sange sau chiar de alimentatie.

In realitate, dupa cum a demonstrat un studiu realizat in Marea Britanie, cei feriti de intepaturile tantarilor sunt cei a caror sudoare miroase cumva a dulce, relateaza The Telegraph.

In cadrul testelor realizate pe voluntari preferati de tantari si pe subiecti care erau ignorati de insecte, s-a descoperit ca cei din a doua grupa aveau in transpiratie un numar de 5 cetone, care pacaleau insectele, facandu-le sa creada ca mirosul simtit nu apartine omului. Cu alte cuvinte, mirosul acestora ii gonea.

Dupa ce au fost rugati sa tina o dieta stricta, sa nu consume alcool si sa nu foloseasca parfumuri sau deodorante, subiectii preferati de tantari au fost stropiti pe piele cu cele 5 cetone, rezultatul fiind cel asteptat, respectiv faptul ca au fost ignorati de tantari.

Folosindu-se de rezultatul obtinut la Universitatea Aberdeen, deja s-a pus la punct o solutie pentru piele, care sa goneasca tantarii. Aceasta este testata in prezent in Kenya si Brazilia, unde tantarii pot transmite febra galbena, dengue si malarie, care ucide anual peste un milion de oameni. Pana cum, solutia s-a dovedit extrem de efcienta.

In lume exista mai bine 3.500 de specii de tantari, dar doar cativa dintre ei prefera oamenii. Chiar si asa, 700 de milioane de oameni se imbolnavesc anual din cauza bolilor raspandite de aceste insecte.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...