Secretele fericirii in cuplu

Sambata, 14 Martie 2009, ora 12:17
2698 citiri
Secretele fericirii in cuplu

Fericirea ca si iubirea intr-un cuplu sunt trecatoare, ar spune unii mai pesimisti. Acest lucru ar putea fi un mit daca oamenii ar fi dispusi sa aleaga mereu calea cea mai simpla si nu si-ar complica viata.

Problemele sunt inevitabile, dar modul in care le gestionezi devin cheia bunului mers al lucrurilor. Inainte de lua decizii pripite, care sa aiba repercursiuni asupra fericirii si sentimentelor, trebuie urmarite cateva imperative intr-o relatie.

1. Fii stapan pe sentimente! Orice ezitare si tentatie nu fac altceva decat sa distruga legatura dintre parteneri. La cel mai mic semn al unei alternative (atractia fata de alta persoana), ar trebui sa va puneti un semn de intrebare daca sentimentele voastre chiar sunt conforme cu ceea ce te asteptai.

Chiar daca este greu sa crezi, nu poti iubi doua persoane in acelasi timp. Cel mult poti aprecia si admira o persoana, iar pe cealalta sa o consideri mai aproape de inima ta.

2. Nu te considera superior jumatatii tale! Daca vrei ca o relatie sa mearga porniti de pe un nivel egal. Este mult mai simplu sa poti conversa despre subiecte de interes comun, decat sa ajungi sa predai o lectie propriului partener.

Acest lucru nu doar ca ar deveni deranjant pentru celalalt, dar te-ar pune si pe tine intr-o lumina proasta fata de prieteni si ar crea semne de intrebare de ce mai stai cu el/ea.

3. Nu incerca sa impresionezi! Fii natural, poarta-te asa cum esti tu deoarece nu vei putea fi mereu cel mai bun, cel mai frumos sau cel mai intelegator.

A te ascunde sub o masca inseamna sa ii faci iuluzii celuilalt ca ii poti oferi un viitor pentru care nici macar tu nu esti sigur.

Mai mult, incearca sa te rezumi la esentialul unei situatii si in niciun caz nu rascoli trecutul. In acest sens nu ai reusi decat sa prezinti sub alta forma partenerului tau aceleasi probleme deja rezolvate, prin intermediul carora sa il blamezi.

4. Nu fi orgolios peste masura! Uneori chiar e nevoie sa cedezi, sa modifici tonul discutiei tale si sa incetezi sa faci atacuri verbale.

Vorbele pot fi o arma, dar nu uita ca o relatie nu e un razboi ci, din contra, un parteneriat.

5. Evita starile depresive si negativiste! Invata sa treci peste lucrurile grele intr-o relatie, deoarece nu intotdeaua totul este perfect.

In acest sens evita sa creezi contexte dificile, pe care sa incerci apoi sa le solutionezi prin propria energie. Fii empatic ca sa intelegi la ce se astepta cel de langa tine!

Incercand sa iti cunosti treptat si cu rabdare partenerul, vei intelege ca orice nepotrivire se poate transforma in atuul fericirii, atat timp cat esti dispus sa intelegi ceea ce vi se intampla.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#fericire in cuplu, #aprecierea partenerului, #orgoliu limitat, #rabdare partene , #intalniri