Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Secretul atractiei sta in arborele genealogic

Vineri, 20 Noiembrie 2009, ora 13:36
5493 citiri
Secretul atractiei sta in arborele genealogic

Secretul atractiei dintre barbati si femei se afla in arborele genealogic al fiecarei persoane, asa cum arata un recent studiu american.

Concluzia indica faptul ca persoanele prefera sa se casatoreasca cu un partener care se aseamana cu proprii stramosi, informeaza Corriere dela Sera.

Tendinta este, potrivit unei analize ADN, ca nu ne bazam doar pe culoarea ochilor, a parului sau a pielii atunci cand ne alegem un partener, anunta studiul publicat in revista "Genome Biology".

Potrivit cercetarii, mexicanii isi aleg parteneri care se lauda ca au aceeasi proportie de gene nativ americane si stramosi europeni, in timp ce portoricani au preferinta pentru cineva cu un amestec similar cu genele lor africane si europene.

Echipa lui Neil Risch, de la Universitatea din California, a studiat efectul stramosilor cu privire la alegerea partenerilor, printre mexicanii si portoricanii care au trait in tarile lor de origine sau Statele Unite.

Oamenii de stiinta explica faptul ca America de Sud este un teren special pentru aceste studii, "avand in vedere confluenta istorica a grupurilor europene, si afro-americani din ultimele cinci secole".

"Ei bine, am descoperit ca alegerea partenerului se bazeaza pe ascendenta comuna si acest lucru este foarte frecvent in aceste grupuri de pacienti", a declarat Risch.

In orice caz, modul in care afecteaza ADN-ul dorintele sexuale sau sentimentale ramane misterios. Si factorii fizici, cum ar fi culoarea parului, a ochilor sau a pielii au doar un rol minor.

Potrivit Esteban Gonzalez Burchard, geneticianul american de la Universitate", unele caracteristici fizice cum ar fi culoarea pielii, parului si ochii sunt legate cu stramosii si sunt, probabil, factori", care au un rol "in alegerea partenerilor. Dar corelatia dintre aceste trasaturi cu cele ale stramosilor este cu mult sub ceea ce ar fi necesare pentru a explica pe deplin fenomenul".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#secret atractie arbore genealogic, #alegere partener asemanare stramosi , #intalniri