Sfaturi pentru un divort usor

Autor: Ana Ilie
Marti, 06 Ianuarie 2009, ora 12:44
4476 citiri
Sfaturi pentru un divort usor

"Sunt o femeie de casa extraordinara. De cate ori divortez, pastrez casa", a spus o data actrita Zsa Zsa Gabor, care are nici mai mult nici mai putin de sapte divorturi la activ.

Desfacerea unei casatorii nu este insa asa de simpla pentru multe femei, care sunt zdruncinate emotional si financiar.

Conform unor statistici, ianuarie este luna propice divorturilor - cu pana la 50% mai frecvente decat in alte luni ale anului.

Daca la orizont se prefigureaza un divort, exista cateva strategii pentru a face despartirea cat mai putin dureroasa si costisitoare, arata The Times.

1. Uita-te in sufletul tau. Vezi daca nu cumva casnicia ta trece printr-o pasa proasta. Poate nu este iremediabil distrusa si mai tarziu ai sa regreti o decizie pripita.

Divortul nu este o situatie placuta, mai ales cand la mijloc sunt si copii, asa ca mai bine te asiguri ca ai facut tot ce se poate pentru a-ti salva casnicia.

2. Daca esti sigura, aranjeaza-ti o intalnire cu un avocat. Poate pare exagerat sa te indrepti spre un avocat imediat ce ai luat decizia, insa acesta te poate sfatui in legatura cu drepturile tale si in ceea ce priveste procesul propriu-zis.

3. Verifica-ti avocatul. Vrei sa gasesti unul cu taxe pe care ti le permiti si care are experienta cu divorturile.

4. Pune-ti documentele financiare in ordine. De fapt, ai putea sa faci acest lucru chiar inainte de a te vedea cu avocatul. Du-te inarmata cu toate actele importante: extrasele de la banca, contractul de credit ipotecar, tot ce ar putea fi important la proces.

5. Nu implica copiii. Toata lumea spune ca isi va proteja copiii si ii va feri de un divort urata, insa pana la urma cei mici devin brusc fie confidentii carora li se spune ce comportament incorect are tatal lor, fie pioni intr-un proces pe care nu-l inteleg.

6. Incearca sa privesti la toate implicatiile. Vei cheltui o multime de bani daca incepi sa te certi pe mobila sau vasele din bucatarie. Multi oameni se cramponeaza de principiul "nu-i las lucrul asta pentru ca l-am cumparat eu".

Gandeste-te cat timp si bani pe telefoane la avocat vei pierde doar pentru a pastra covoarele, spre exemplu. Pur si simplu nu merita.

7. Nu te gandi la avocat ca la un sfatuitor. Cand va intalniti sau vorbiti la telefon e bine sa ai pregatita o lista de subiecte de discutat. Nu-i povesti cu lux de amanunte viata ta. Mai bine pastreaza-ti monologurile pentru familie, prieteni sau terapeut.

8. Incearca sa intelegi ce inseamna cota-parte. Nu te poti astepta sa ti se incredinteze toate bunurile si banii stransi impreuna in timpul casniciei.

Mai bine va intelegeti intre voi inainte cine cu ce ar trebui sa ramana, ca sa nu existe nici asteptari nerealiste, nici decizii neasteptate.

9. Straduieste-te sa nu fii impulsiva. Daca grabesti luarea unor decizii, s-ar putea sa incepi sa vezi diferit unele lucruri. Desi este un proces dificil, incearca sa gandesti cu capul si nu cu inima deciziile luate in aceasta perioada.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#sfaturi divort , #intalniri