Sportul in familie, o excelenta sursa de voie buna

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 07:06
10655 citiri
Sportul in familie, o excelenta sursa de voie buna

Activitatile fizice sunt excelente izvoare de sanatate si energie pentru orice varsta, iar practicarea unor sporturi in familie ar trebui sa devina o obisnuinta, ba chiar o obligatie, pentru toata lumea.

Mai ales ca intrecerile sportive sunt nu doar educative pentru copii ci si antrenante si, mai ales, extrem de amuzante, in special daca parintii stiu cum sa le organizeze astfel incat sa beneficieze la maximum de ele atat cei mici cat si cei mari.

Cum puteti transforma o activitate in general obositoare intr-una asteptata cu nerabdare? Simplu, raspunde familyfitness.com care va ofera cateva ponturi in acest sens.

Un prim pas ar fi organizarea de intreceri in familie, in care invingatorul sa beneficieze de un anumit premiu, chiar si aparent lipsit de importanta. Astfel, puteti organiza o mini-competitie de aruncari la cosul de baschet, la care sa participe si copiii, si parintii si bunicii, de ce nu?

La fel, cand mergeti in parc, la sfarsit de saptamana, trasati pe o alee cateva "piste de atletism" si organizati cateva intreceri scurte de viteza sau rezistenta. Bineinteles ca parintii nu trebuie sa isi puna mintea cu cei mici, incercand mereu sa castige. Si invers!

In cazul in care parintii sunt sedentari si iesiti de ani de zile din forma fizica, copiii trebuie sa manifeste intelegere fata de ei...

In al treilea rand, parintii trebuie sa fie in stare sa mentina tot timpul simtul umorului la un nivel ridicat. De exemplu, puteti organiza o seara de dans in familie, in care, costumati ca atare, sa va testati rezistenta fizica. Stilurile de dans se pot schimba, ritmurile la fel, chiar si partenerii. Cine ramane in picioare cel mai mult, primeste drept trofeu un CD cu formatia preferata. Sau poate nu...

O alta idee interesanta este ca parintii si copiii sa se initieze impreuna intr-un sport nou. De exemplu, daca niciun membru al familiei nu stie sa inoate sau sa mearga pe role, inscrieti-va impreuna la cursurile respective.

Copiii vor fi incantati sa vada ca exista situatii in care se pot ridica la nivelul parintilor si chiar ii pot depasi, iar parintii vor avea scuze pentru prestatia lor lamentabila.

Cine e primul?

Spiritul de competitie dar si cel de echipa se intaresc foarte bine in momentul in care intra in joc o alta familie, de prieteni sau de vecini. Atunci sa te tii inversunare si dorinta de castig, indiferent ca vorbim despre un meci de fotbal, de o partida de tenis sau de o stafeta organizata pe biciclete.

Nu stim cine va depune mai mult efort, mama dand la pedale sau copiii incurajand-o de pe margine, dar oricum va fi grozav pentru toti.

Pe de alta parte, orice strop de miscare poate fi transformat intr-o competitie pentru castigarea careia toti membrii familiei vor depune eforturi fara sa isi dea seama cum trece timpul sau cat de dificil este.

Locuiti la etajul trei al unui bloc? Cine ajunge primul acasa, pe scari, nu mai spala vasele in seara asta! Aveti un parculet in apropiere? Cine aduna cele mai multe frunze de cat mai multe forme si dimensiuni va stabili la ce ne uitam duminica seara, la meci sau la film?

Nu uitati, miscarea fizica nu trebuie sa devina neaparat o corvoada sau o obsesie. Putem face fitness cu placere alaturi de cei dragi, putem parcurge zeci de kilometri fara sa ne dam seama cat de departe am ajuns de casa, totul este sa cadem impreuna de acord ca miscarea poate fi facuta si cu zambetul pe buze.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#relatie parinti copii, #activitati fizice familie, #sport copii , #intalniri