Ziare.com

Stii sa recunosti nefericirea?

de Andreea Ghinea
Joi, 02 Iulie 2009, ora 16:38

   

Stii sa recunosti nefericirea?
Sa interpretezi emotiile unei persoane nu este un lucru foarte usor, mai ales cand aceasta se incapataneaza sa ascunda adevarul. Daca intrebi un om daca se simte bine, de cele mai multe ori raspunsul va fi "da", chiar daca nu este adevarat.

La intrebarea "Cum iti este la locul de munca?" vei primi, cel mai probabil, raspunsul "Bine", chiar daca persoana respectiva este foarte stresata si are zeci de proiecte in lucru. Multi oameni sunt tentati sa spuna ca sunt fericiti, desi ei au toate sansele sa ajunga depresivi.

Citeste in continuare cateva semne care trebuie sa ridice anumite semne de intrebare, dupa cum aflam din How Stuff Works.

Te uiti prea mult la televizor. Uneori o zi stresanta se termina prin a sta in canapea si a te uita la televizor pana cand adormi. Este adevarat, te relaxeaza, insa daca devine o obisnuinta si vei face acelasi lucru in fiecare seara este cazul sa schimbi acest lucru.

Un studiu realizat in 2008 a aratat ca acesta este unul dintre cele mai importante semne ca o persoana este nefericita. Potrivit studiului, indiferent de educatie, stare civila sau venituri, persoanele fericite se uita la televizor mai putin cu 30% in comparatie cu persoanele nefericite.

Persoanele fericite se uita in jur de 19 ore pe saptamana la televizor, iar cele nefericite 25 de ore.

Un alt semn foarte clar al nefericirii este reprezentat de dificultatea de a avea o relatie personala, mai bine spus are parte de multe relatii problematice. Persoanele nefericite pot intampina probleme in dezvoltarea unei relatii sau in rezolvarea unor proiecte.

Nu vor sa isi mareasca cercul de prieteni si sa cunoasca persoane noi. Oamenii fericiti petrec foarte mult timp in compania altor persoane. Anumite studii arata ca oamenii casatoriti sunt mai fericiti decat cei singuri.

Psihologii afirma ca mediul inconjurator are o foarte mare importanta in privinta fericirii oamenilor, iar stresul isi pune o amprenta importanta. Daca te simti in siguranta si confortabil, automat vei fi mai multumit si mai satisfacut.

Multe studii au demonstrat ca stresul necontrolabil duce la nefericire. Chiar daca pe moment stresul ne face sa fim mult mai atenti la munca si sa reusim sa ducem la bun sfarsit proiecte mari, pe termen lung vom ajunge nefericiti.

Oamenii care cauta fericirea ajung sa fie nefericiti. Asta au aflat mai multi oameni de stiinta care au analizat doua grupuri de persoane, unul format din oameni care au castigat la loto si unul format din oameni care sufera de paraplegie, paralizia ambelor membre inferioare.

Uimitor a fost faptul ca cei care au castigat la loto nu sunt fericiti pe termen lung, in timp ce ceilalti se bucura chiar si de micile lucruri din jur.

Dupa o noapte in care te-ai tot sucit de pe o parte pe alta ai reusit sa adormi, insa in cateva moment iti suna ceasul si trebuie sa pleci la munca.

Nu este nevoie sa mai spunem ca acesta nu este un mod placut de a incepe ziua. Tot din anumite studii aflam ca fericirea oamenilor influenteaza si somnul acestora.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3460 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NUI ASHA !

Tuvariskh , la noi la Riespubliyka nuastra launluok ku Raionala nuastra ( ambele mult ljiubite ) n-aviem shelovieshi nietferishiti ! Intriegul nuostru narod munshituor imbielshugat shi dishiplinat iestiy in al 9-lea sher shi nu priezinta nishiun simptuom ( s-au kum draku s-khieama ) di diepresiune karie iestiy uo buoala karakteristika sistiyemului burghezo-moshieresk in jeneral shi rumoniluor akkaparatuori shi sklifuositi in partikular ! She draku m-ai vrieti tuvariskyh duovada di superioritatiye jenetika shi orinduire soshiala ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor