Ti-e groaza de curatenia de toamna? Inarmeaza-te cu o sticla de otet!

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 18:32
9470 citiri
Ti-e groaza de curatenia de toamna? Inarmeaza-te cu o sticla de otet!
Foto: life 123

Cand vine timpul sa facem curatenie in casa, mergem la magazin si achizitinam zeci de solutii si prafuri, pe care le credem bune, pana ajungem efectiv sa frecam de mama focului petele incapatanate.

In loc sa cheltuim banii pe aceste solutii care pe deasupra nu fac bine nici mediului, putem folosi otetul la curatenie.

Life 123 iti propune cateva metode in care poti folosi otetul, astfel incat curatenia sa nu mai para atat de grea.

Poti elimina mirosurile de la gatit prin utilizarea unui amestec dintr-o lingurita de otet alb si o cana de apa. Fierbe otetul cu apa pentru a scapa de mirosul provenit de la mancare.

Mirosul fumului de tigara poate fi eliminat prin amplasarea in camera a unui vas mic cu otet.

Daca nu scapi de mirosurile din borcanele in care ai tinut maioneza, untul de arahide, bulionul sau alte produse, incearca sa il elimini prin clatirea recipientelor cu otet.

Petele de cafea sau de ceai de pe cestile de portelan pot fi eliminate folosind un amestec egal de sare si otet.

De asemenea, petele de pe otelul inoxidabil pot fi sterse folosind o carpa umezita in otet. Petele de pe recipientele din aluminiu pot fi eliminatate prin utilizarea unei solutii din un sfert de cana de otet si doua cani de apa. Poti fierbe amestecul intr-un recipient si apoi sa speli vasul in apa calda cu detergent.

Daca vei amesteca o jumatate de ceasca de otet cu 3,5 litri de apa, vei putea elimina orice urma de impuritate de pe vasele din sticla.

Pentru a curata petele provenite de la produsele alimentare, inmoaie obiectele in otet si lasa-le acolo timp de o jumatate de ora. Apoi spala cu apa calda si detergent.

Cuptorul cu microunde poate fi curat foarte usor daca folosesti otet. Pune o jumatate de ceasca de otet si o cana de apa intr-un castron neacoperit si lasa-l in cuptor, pornit la maximum, timp de 3-4 minute. Lasa solutia inca 15 minute inauntru, apoi sterge cu o carpa interiorul cuptorului.

Grasimea si mirosurile de pe imbracaminte pot fi eliminate daca vei adauga putin otet in apa de curatare.

Petele de deodorant de pe haine se elimina foarte usor daca se freaca usor materialul cu otet. Apoi haina trebuie spalata in conditii normale.

Daca vrei sa te asiguri ca hainele tale sunt limpezite complet, adauga putin otet in apa de clatire.

Stapanii de pisici stiu cum miroase cutia unde isi fac nevoiel aceste animale. Daca vrei sa elimini mirosul de pisica din casa, spala-o bine si apoi pune putin otet in cutie si lasa asa aproximativ 20 de minute. Apoi clateste-o cu apa rece si las-o sa se usuce bine inainte ca pisicuta sa o foloseasca din nou.

In cazul in care un canal de scurgere este infundat toarna o mana de bicarbonat de sodiu si o cana de otet. Dupa ce se termina barbotarea, clateste cu apa fierbinte. Daca este necesar, repeta procedeul.

Pentru a elimina depunerile de piatra, inmoaie dusul in otet si lasa-l acolo peste noaptea. Dimineata, spala cu apa fierbinte.

Ai mancat fructe si te-ai patat pe maini? Nu-i nimic. Foloseste putin otet si vei scapa imediat de pete.

In cazul in care furnicile sau alte insecte reprezinta o problema pentru casa ta, otetul te poate ajuta. Toarna otet la pervazuri sau pe la plinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#curatenie casa otet, #sfaturi curatenie otet, #sfaturi curatenie toamna , #intalniri