Ti-e rau de avion? Exista solutii!

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 15:16
20393 citiri
Ti-e rau de avion? Exista solutii!

Sunteti gata sa va imbarcati spre destinatia la care ati visat, dar aveti inima cat un purice cand va ganditi la orele petrecute in avion.

Calatoria pe cale aeriana presupune riscuri inerente oricarei deplasari, dar totusi avionul ramane mijlocul de transport cel mai sigur in momentul actual. In plus, calatoria cu avionul este mai comoda si mai rapida decat cea cu autoturismul sau trenul. Insa statisticile spun ca aproximativ 3% dintre calatori sufera de rau de avion.

Ce puteti face pentru a alunga stresul in cazul unei calatorii prin aer? Este simplu. Potrivit Dumb Little Man, exista cateva idei folositoare pentru a reduce, daca nu pentru a elimina, raul de avion.

Inainte de zbor, nu va modificati rutina zilnica. Asigurati-va ca va odihniti suficient, cu o noapte inainte, si ca nu faceti nimic care sa va solicite prea mult. Cu o saptamana inainte de zbor, incercati sa urmati o dieta sanatoasa, fara excese.

Evitati pe cat posibil sa mergeti cu avionul noaptea, pentru ca anxietatea creste atunci cand nu vezi pe unde zbori. In cazul in care nu veti putea dormi in avion, "blindati-va" cu o carte, dopuri de urechi si, eventual, cu protectie pentru ochi.

Nu intotdeauna liniile aeriene ofera scaune confortabile. In mod sigur daca nu veti plati mai multi bani pe biletul de avion, nu veti avea parte de un confort sporit. Daca stiti ca suferiti de rau de avion, nu va zgarciti si cumparati un bilet la business class.

Un alt sfat folositor ar fi sa va hidratati des si sa nu consumati alcool. Consumati apa sau sucuri naturale si evitati ceaiul verde si cafeaua. Atunci cand vi se ofera mancare, daca va e foame si nu mai puteti rezista, acceptati numai mancarea usoara: salate, fructe, putina carne. Evitati sa mancati paste sau cartofi.

Nu ezitati sa faceti si putina miscare in timpul zborului. Chit ca va plimbati, de colo colo, pe culoar, tot e un lucru mai bun decat sa intepeniti pe scaun.

In final, dupa ce totul s-a terminat si ati atins pamantul, nu va asteptati sa va reveniti cat ai clipi. Orice organism trebuie sa se adapteze unui mediu nou si daca ati zburat mai mult de patru ore, este normal sa va simtiti un pic ametit. Nu va napustiti asupra mancarii si nu va apucati sa consumati alcool. In principiu, in primele ore, respectati aceleasi reguli ca in timpul zborului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#rau de avion, #sfaturi rau avion, #sfaturi calatorie avion , #intalniri