Top 5 - Cele mai grave greseli de stil

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 12:07
5776 citiri
Top 5 - Cele mai grave greseli de stil

Intr-o societate dura care "taie si spanzura" judecand tinuta vestimentara, trebuie sa tinem cont de regulile jocului numit stil, daca nu vrem sa fim facuti sah mat. Sa trecem in revista cele mai grave greseli si cum le puteti evita.

1. Sa porti ceva ce nu te reprezinta

Degeaba un obiect vestimentar sau un accesoriu este de firma sau din ultimele tendinte, daca il porti doar pentru aceste motive, vei arata penibil.

In cel mai bun caz vei parea dezorientata, in cel mai rau - falsa. Se simte cand ceea ce porti nu te reprezinta 100% si chiar tu te dai de gol involuntar, prin atitudinea fie crispata, fie agresiva (ambele ascund nesiguranta).

2. Sa copiezi stilul vedetelor

Mare greseala. Chiar daca 80% dintre vedete sunt criticate pentru alegerile lor, ramanand doar 20% de admirat, asta nu inseamna ca ceea ce li se potriveste lor ne avantajeaza si pe noi in aceeasi masura!

Nu vei obtine decat cel mult statutul de copie a lui X, nu de femeie stilata.

3. Sa nu te privesti in oglinda inainte de a iesi din casa

Multe femei arunca ceva in graba pe ele si pleaca. Verifica mereu daca hainele sunt sifonate sau patate, daca se asorteaza bine, daca accesoriile sunt "din acelasi film" cu hainele si, mai ales, daca ansamblul te avantajeaza.

Este accentuat vreun defect? Observi cute, neregularitati sau portiuni de piele care nu ar trebui sa se vada? Daca da, schimba urgent tinuta. Mai bine intarzii 2 minute decat sa fii tinta chicotelilor pe tot restul zilei.

4. Sa nu-ti cunosti si accepti corpul

Poate suna ca un cliseu, dar toata lumea are defecte. Am vazut prea multe fete micute si plinute care se imbraca precum topmodelele de 1,80 si 90-60-90, in speranta ca macar asa vor putea fi ca ele.

Efectul nu este din pacate cel scontat, ci unul catastrofic. Indata ce isi vor accepta corpul si vor incepe sa se intereseze ce anume le avantajeaza si ce nu, vor capata acea incredere in sine caracteristica top-modelelor!

5. Sa faci compromisuri

Unde se intampla compromisul? La magazin sau in fata oglinzii. Nu esti obligata sa cumperi o piesa vestimentara daca nu esti 100% sigura ca iti place si te avantajeaza. Sigura pe model, material, culoare, cum iti va veni, daca se incadreaza stilistic in garderoba si stilul tau, ca il vei purta vreodata sau nu.

Nu cumpara ceva mai mic in speranta ca vei slabi. Nu cumpara ceva in ideea ca odata si-odata tot vei purta piesa respectiva la un eveniment special (care nu soseste niciodata).

De ce sa risti si sa-ti pierzi banii nechibzuit? Cumpara doar ceva care sa stii sigur ca il vei purta.

Ligia Petre

Mademoiselle Vintage

Citeste si:
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Guvernul adoptă noi decizii privind situaţia pandemică. Alexandru Rafila: ”Degeaba găsim soluţii care nu pot fi aplicate”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 3 decembrie, că a fost analizată în ședința de Guvern propunerea Centrului European de Control al Bolilor privind testarea PCR a...
Ghinea îl contrazice pe ministrul Muncii: Majorarea pensiilor nu va fi posibilă fără renunțarea la cele speciale ale clientelei
Ghinea îl contrazice pe ministrul Muncii: Majorarea pensiilor nu va fi posibilă fără renunțarea la cele speciale ale clientelei
Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a transmis vineri, 3 decembrie, că majorarea pensiilor nu va putea fi posibilă simultan cu introducerea indemnizaţiilor speciale pentru aleşii locali,...