Treci printr-o perioada dificila? Invata cum sa ramai optimist

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 19:08
4903 citiri
Treci printr-o perioada dificila? Invata cum sa ramai optimist
Foto: briannorris

Atunci cand treci printr-o perioada dificila cel mai greu este sa te mentii pe linia de plutire. Indiferent ca este o problema profesionala sau personala este foarte greu sa treci peste ea si mai ales sa "prin" ea. Afla in continuare ce poti face pentru a nu claca in astfel de momente.

In aceste zile de criza economica toti suntem afectati si incercam sa ne mentinem pe o linie de plutire. Este firesc sa te simti stresat, trist sau sa iti fie frica si nu trebuie sa nu lasi sa iasa la exterior aceste emotii.

Tipa, plangi, sparge ceva sau scrie pe blogul personal sau in jurnal ceea ce simti, te sfatuieste Life 123. Cand ai lasat sa iasa la suprafata toate aceste emotii, poti incepe sa gandesti cu optimism la ceea ce trebuie sa faci.

Atunci cand ai o problema, in loc sa te plangi, adopta o atitudine "Da, dar...", accentuand partea pozitiva. Trebuie sa functionezi dupa urmatoarele exemple. Ai fost dat afara de la munca? Da, dar ai destule economii pentru a sta cateva luni sa cauti o noua slujba mai bune. Bineinteles, acest lucru functioneaza in cazul in care ai cateva economii facute.

De asemenea, daca ai fost concediat si te gandesti ca nu mai ai bani sa iesi la restaurant, gandeste-te ca este timpul sa iti dovedesti abilitatile in bucatarie.

S-au taiat bonusurile la locul de munca? Da, dar trebuie sa te bucuri ca inca ai de munca.

Incearca sa te inconjori de lucuri pozitive si sa incerci sa zambesti, pentru a-ti imbunatati starea de spririt generala. Uita-te la un film de comedie, citeste o carte de bancuri sau intalneste-te cu un prieten cu care iti face placere sa iesi.

"Opreste-te sa mirosi trandafirii" poate suna ca un cliseu, insa este un lucru foarte bun pentru starea ta de spirit. Este foarte important sa ai o atitudine pozitiva pe perioada de criza economica sau macar sa incerci. Nu ai bani sa pleci in excursie? Nu-i nimic. Viziteaza-ti propriul oras. Ia un aparat de fotografiat si mergi usor pe toate aleele.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#atitudine pozitiva situatie dificila, #sfaturi atitudine pozitiva, #sfaturi trecere situatie dificila , #intalniri