Tu in ce stadiu al relatiei esti?

Joi, 07 Mai 2009, ora 23:56
4324 citiri
Tu in ce stadiu al relatiei esti?

Fiecare relatie amoroasa urmeaza niste etape foarte bine stabilite, de care putini suntem constienti. Interesant este ca aceste etape se regasesc in mai toate relatiile normale, care nu depasesc granitele firescului.

YourTango a ierarhizat trei stadii principale prin care orice relatie normala de amor trece. A lasat deoparte sentimentele, tinand insa cont de toate celelalte aspecte.

Dependenta

Primul stadiu este acela al dependentei sau, in unele cazuri, al co-dependentei. In aceasta perioada "tanara" a relatiei, unul dintre parteneri (de obicei barbatul sau partenerul mai masculin) este cel care detine autoritatea, cel care da tonul in relatie, stabilind coordonatele ei.

In acesta perioada, totul se reduce la dominare si supunere, care, in unele cazuri, poate duce la abuz. Este un stadiu imatur si deloc echilibrat.

Relatii care au ramas in acest stadiu pot fi intalnite in cazul femeilor (ocazional si al barbatilor) care isi dresc/nu ii deranjeaza sa fie luati in grija si care sunt gata sa suporte consecintele acestui fapt doar pentru a se simti in siguranta.

Independenta

Al doilea stadiu este acela al independentei. Este vremea recastigarii echilibrului, momentul in care dreptul femeii se impune. Este un moment in care totul se reduce la a da si a primi in relatie: "Tu pui masa, eu spal vasele".

Exista egalitate, toata lumea e multumita. Iubirea e vazuta ca o tranzactie in cadrul careia ceva se pierde, dar altceva se castiga.

Chiar daca e un stadiu superior celui in care totul se reducea la dominarea unui dintre parteneri, din pacate, viata nu e intotdeauna dreapta si mereu exista cineva care sa tina scorul.

Tot in aceasta perioada, de obicei cel putin unul dintre cei doi incearca sa-l schimbe pe celalalt. Poate interveni dezamagirea, frustrarea, din cauza nereusitei sau a efectului obtinut. Pentru ca a incerca sa schimbi pe celalalt nu e un joc care merita jucat.

Interdependenta

Cel de-al treilea stadiu al relatiei este acela al interdependentei. Este momentul denumit "parteneriat spiritual" sau "uniune constienta". Aceasta e perioada in care partenerii se reintorc la dragoste de dragul amorului.

Abia acum cei implicati in relatie realizeaza ca, pentru a putea iubi cu autenticitate, e vital sa se fie autentici, la randul lor. Trebuie sa se priveasca sincer in oglinda si sa se impace cu tot ceea ce presupune persoana lor.

De obicei, aceasta e etapa in care aruncam mastile, aratandu-ne in toata splendoarea.

In acest stadiu, dragostea doar exista. Facem lucruri dragute pentru cel de langa noi pentru simplul fapt ca asa e in dragoste. Actionam pentru a preamari dragostea si pentru a o exprima. Iar daca gesturile noastre se lovesc de un perete, nu ne suparam si nu le consideram irosite, pentru ca facandu-le, noi ne-am umplut de dragoste.

Si, cel mai important, aceasta este etapa din viata in care invatam, intr-adevar, sa ne iubim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#stadii dragoste, #trei etape relatie, #relatie amor etape , #intalniri