Valsul, terapia ideala pentru inima

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 19:51
2115 citiri
Valsul, terapia ideala pentru inima

Recuperarea dupa un atac de cord poate fi la fel de simpla ca pasii de tango : un- doi- trei, un -doi- trei. Valsul poate fi terapia ideala pentru reintarea in normal a functiilor cardiace, sustin cercetatorii.

Dansul da rezultate mai bune decat metodele clasice precum mersul pe bicicleta, alergatul sau inotul, relateaza Dailymail.com.

Miscarea nu mai este povara nici chiar pentru cei mai in varsta, muzica creand atmosfera potrivita.

"Este binecunoscut ca exercitiile fizice reduc rata mortalitatii. In cazul bolilor de inima, dupa doi ani de practica, pacientii nu mai ajuns sa se interneze", afirma profesorul Romualdo Berlardinelli, din Italia.

Desi sunt eficiente, nu se gasesc destule persoane entuziasmate pentru a avea un program constant de dans.

Dansul este mai sigur pentru cei cu boli de inima deoare ce implica un efort asemanator celui necesar mersului pe bicleta. Desi au dansat 21 de minute vals, alternad 5 minute de vals lent, cu 3 minute de vals mai dinamic, persoanele supuse studiului nu au avut probleme de respiratie sau cu pulsul inimii.

Ritmul inimii si al respiratiei au fost inregistrate pe tot parcursul miscarilor si au avut valori scazute, ceea ce arata ca sistemul cardiovascular functioneaza la parametrii normali.

Studiul a aratat ca dansul de doua ori pe saptamana timp de 2 luni determina imbunatatiri semnificative pentru calitatea vietii celor care au probleme cardiovasculare.

"Urmeaza sa analizam si rolul celorlalte dansuri pentru a vedea beneficiile pe care le aduc sanatatii", a adaugat Berlardinelli.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#studiu, #boli de inima, #vals , #intalniri