Vara, racoreste-te cu bauturi preparate de tine

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 18:22
4595 citiri
Vara, racoreste-te cu bauturi preparate de tine
Foto: Arhiva

De cum vine vara apare si pofta de bauturi racoritoare si de distractie, insa caldura este foarte periculoasa. Specialistii spun ca trebuie sa bei cel putin opt pahare de apa zi, dar ca poti consuma orice fel de lichide, in afara de alcool.

Citeste in continuare cateva retete de bauturi numai bune pentru a te racori in zilele caniculare.

Bauturile racoritoare din citrice nu numai ca iti vor potoli setea imediat, ci au si putine calorii, potrivit How Stuff Works.

Daca adaugi putina apa carbogazoasa, vei face din aceasta bautura un adevarat cockteil racoritor. Vei avea nevoie de 2 cesti de suc de portocale, 2 cesti de suc de ananas neindulcit, o lingurita de suc de lamaie, o lingurita de extract de nuca de cocos, o lingurita de vanilie si doua cesti de apa carbogazoasa.

Amesteca fructele si apoi pune-le la rece pana in momentul servirii. Cand te-ai hotarat sa le consumi, combina cu apa carbogazoasa si gata bautura.

Cu numai trei incrediente, aceasta poate fi cea mai simpla reteta de bauturi racoritoare. Vei avea nevoie de doua pachetele cu praf cu arome de fructe, 2 cesti de apa si 2 litri de bautura racoritoare cu ghimbir, un fel de coca cola.

Un vechi proverb chinezesc spune ca "Mai bine sa stai trei zile fara alimente, decat o zi fara ceai". Pentru aceasta reteta o sa ai nevoie de 2 pliculete de ceai verde, cateva feliute de ghimbir, 8 frunze de menta proaspete, 2 cesti de apa fiebinte si 2 cesti de gheata zdrobita.

Pune pliculetele de ceai verde, ghimbirul si menta intr-un recipient si adauga apa fiarta. Lasa-le patru minute si apoi scoate pliculetele de ceai verde, ghimbirul si menta si lasa lichidul sa se raceasca. Dupa racire poti adauga gheata si gata bautura.

Daca nu poti merge pe o insula in aceasta vara, adu insula la tine. Fara prea multe cheltuieli poti face o bautura racoritoare care te duce cu gandul la Hawaii.

Vei avea nevoie de o ceasca si jumatate de apa fierbinte, 2 pliculete de ceai decafeinizat, 3 feli proaspete de ghimbir, 2 cesti de suc de guava, 3-4 cesti de cani cu suc de ananas, 1-3 liguri de suc de lamaie si cuburi de gheata.

Pentru inceput fierbe apa, pliculetele de ceai si ghimbirul pentru 5 minute. Apoi arunca pliculete de ceai si ghimbirul si adauga sucul de guava, sucul de lamaie, sucul de ananas si gheata.

Bauturile din capsuni te vor racori instantaneu si nici nu te vor ingrasa foarte mult. Cu ajutorul a doua cesti mici de inghetata de capsuni, cateva felii de capsuni proaspete, 2-3 cesti de lapte proaspat fara grasime, cateva lingurite de scortisoara si optional alte fructe vei obtine o bautura racoritoare nemaipomnita.

Pune ingredientele intr-un procesor de alimente si amesteca-le bine pana cand se formeaza o spuma. Pune continutul in pahare adauga cateva fructe si eventual putina menta.

Poti face un shake de banane foarte gustos cu 1 banana coapta, o ceasca de lapte, cateva cirese dintr-un lichior, o ligurita de sirop de ciocolata light, o lingurita de extract de nuca de cocos si 4 cesti de iaurt cu ciocolata inghetat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#retete bauturi racoritoare, #retete preparare bauturi, #bauturi vara retete , #intalniri