Vegetarienii dauneaza mediului inconjurator?

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 17:24
1422 citiri
Vegetarienii dauneaza mediului inconjurator?
Foto: arhiva

Vegetarienii obisnuiau sa le rada in fata celor care mancau carne, spunandu-le ca sunt responsabili pentru distrugerea mediului inconjurator, insa anumite cercetari au demonstrat ca a fi vegetarian nu este atat de eco pe cat pare.

Un studiu facut de Universitatea Cranfield arata ca substituirea carnii cu inlocuitori, cum ar fi de exemplu tofu, sporeste riscul ca terenurile pe care acestia ar putea fi cultivati pe scara larga sa fie distruse, informeaza Daily Mail.

Veganii, cei mai duri dintre vegetarieni

In plus, procedeele de obtinere a inlocuitorilor de carne sunt consumatoare mari de energie, iar produsele finale sunt extrem de prelucrate.

Cercetatorii au concluzionat: o trecere de la carne de vita si de la lapte extrem de rafinat la produse precum tofu ar putea creste necesitatea cantitatii de teren arabil din Marea Britanie".

Cat de sanatos este regimul vegetarian?

Pentru unele persoane tofu si alti inlocuitori de carne reprezinta produse prietenoase cu mediul, insa nu sunt asa cum vor oamenii sa creada, dupa cum spune Donald Murphy-Bokern, unul dintre autorii studiului si fost coordonator la Departamentul de Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale.

"Daca vreti sa reduceti impactul dumneavoastra asupra mediului prin trecerea la vegetarianism, in mod evident nu este o idee foarte buna sa va bazati pe produse cu grad ridicat de prelucrare", a declarat Liz O'Neill, de la Societatea Vegetariana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#vegetarian daunator mediu, #vegetarieni mediu inconjurator , #intalniri