Vrei sa fii mai fericit? Mergi la dentist si cumpara-ti o carte!

Luni, 23 Februarie 2009, ora 15:33
2745 citiri
Vrei sa fii mai fericit? Mergi la dentist si cumpara-ti o carte!

Ce-i de facut in lungile luni de iarna, cand te cotropeste depresia? Sau atunci cand ai o saptamana de cosmar la birou?

Iata noua "strategii" garantate de publicatia Slate care sa-ti ridice nivelul de fericire. Citeste-le si incearca sa pui cat mai multe in aplicare (chiar si pe cele care par absurde), si la final vei constata cu satisfactie ca esti mai fericit.

1. Creste-ti energia

Ridica-te si mergi in timp ce vorbesti la telefon sau ia o pauza de 10 minute si fa o plimbare rapida pe afara.

Cercetatorii sustin ca atunci cand oamenii se misca rapid metabolismul lor se accelereaza, iar activitatea sustinuta si razele de soare aduc mari beneficii puterii de concentrare si starii de spirit.

2. Intalneste-te cu prietenii

Stabileste o intalnire sau timite-i un e-mail unui prieten pe care nu l-ai mai vazut de mult. Relatiile apropiate cu alti oameni sunt una dintre "cheile" fericirii, asa ca ai grija sa-ti faci mereu timp pentru a socializa cu prietenii.

3. Scapa de o indatorire care te enerveaza

Raspunde la un e-mail dificil, plateste o factura pe care ai tot amanat-o sau fa-ti o programare la dentist (daca ai tot ocolit cabinetul lui). Cand "bifezi" in sfarsit o sarcina pe care ai tot amanat sa o duci la indeplinire traiesti un sentiment de eliberare si energie.

4. Creeaza un mediu mai calm

Prin simplul gest de a pune in ordine hartiile, de a aranja un dulapt sau de a arunca gunoiul de pe birou iti vei elibera mintea de lucrurile nedorite.

Incearca sa adopti regula minutului - nu amana niciodata o sarcina care dureaza doar un minut. Si fa-ti patul dimineata. Pentru majoritatea oamenilor, ordinea exterioara contribuie la pacea interioara.

5. Anticipeaza un moment placut

Comanda o carte pe care ai vrut mereu sa o citesti, planuieste o excursie la muzeu sau teatru, orice ti se pare placut si amuzant. Studiile arata ca atunci cand te amuzi in mod constant esti mai fericit, iar anticiparea sporeste aceasta placere.

6. Fa o fapta buna

Aranjeaza o intalnire "pe nevazute" intre doi prieteni ai tai, sau lauda pe cineva care merita sa fie apreciat. Ai grija sa faci o fapta buna - te vei simti brusc mai bine.

7. Comporta-te ca si cum ai fi fericit

Zambeste chiar acum. Studiile arata ca si un zambet fals are un efect pozitiv asupra emotiilor noastre. Intr-o analogie oarecum "extrema", persoanele care si-au facut injectii cu Botox pentru a-si netezi ridurile nu sunt inclinate sa se infurie, deoarece nu-si pot misca muschii fetei pentru a exprima mania.

In plus, daca zambesti, ceilalti te vor percepe drept mai prietenos si mai abordabil.

8. Gandeste-te la lucrurile bune din viata ta

Gandeste-te, cateva minute, la toate lucrurile din viata ta care merg bine, la lucrurile pe care apropiatii te ajuta sa le obtii si la lucrurile pentru care esti recunoscator.

In tumultul zilelor de munca, este foarte usor sa pierzi din vedere lucrurile care conteaza si sa te concentrezi pe cele negative.

9. Fa ceva ce-ti reflecta valorile

Crezi ca reciclarea este o actiune buna? Esti in grijorat de poluare si incalzirea globala? Poti sa incepi imediat sa faci ceva in legatura cu asta - recicleaza sticlele de plastic si hartia, foloseste mai putin masina.

Acesta este doar un exemplu, insa il poti adapta la valorile tale de viata. Atunci cand traiesti in acord cu principiile tale, te simti mai fericit si mai implinit.

Iarina Dumitrescu

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#sfaturi pentru fericire , #intalniri