Cum va arata casa viitorului. Nu va puteti imagina care sunt planurile

Vineri, 28 Mai 2021, ora 04:00
6814 citiri
Cum va arata casa viitorului. Nu va puteti imagina care sunt planurile
Locuinta inteligenta FOTO: Shutterstock

Casa viitorului reprezinta un concept care prinde contur in prezent, tinand pasul cu toate noutatile tehnologiei si stiintei. Un futurist britanic a dezvaluit toate detaliile care vor fi incluse in locuintele din urmatorii 10-20 de ani, de la mobila robot pana la dulapul si toaleta inteligente.

Tom Cheesewright prezice ca in viitor, casele noastre vor deveni "un computer gigantic", dar vor fi "verzi" si mai inteligente, cu dulapuri pliante, toalete care verifica dejectiile si un spatiu pentru apeluri video, potrivit Daily Mail.

Expertul in viitor sustine ca tendintele se vor indrepta spre o viata mai indepartata, flexibila si durabila, iar pandemia si izolarea au facut ca acest lucru sa se intample mai repede.

Cercetarile realizate de firma Hive au aratat ca 88% dintre oameni doresc sa traiasca intr-un viitor mai durabil, dar 44% dintre ei nu stiu cum sa faca asta. Exista o puterniuca tendinta spre casele inteligente, asistentii inteligenti, soneriile video si luminile inteligente.

Ele devin din ce in ce mai populare, pe masura ce oamenii isi petrec mai mult timp in interior, datorita izolarii.

Cheesewright a declarat ca "presiunea pandemiei a adus acest lucru in fata", iar locuintele se vor schimba radical, pentru a reflecta aceste tendinte, in urmatorul deceniu.

Aceste modificari vor include cresteri ale "tehnologiilor inteligente", precum a dulapurilor care va pot calca si impaturi hainele, toalete medicale, care vor analiza dejectiile si vor transmite rapid semne ale bolilor oamenilor, putandu-le raporta medicilor.

Cate cesti de cafea sa bem pe zi: Cantitatea ideala, pentru a trai mai mult

De asemenea, vor aparea "zoom nooks", spatii in interiorul casei, in jurul unui birou extensibil, concepute pentru apeluri video si intalniri importante de afaceri sau familiare. Va exista si un mobilier robot, care se va adapta, is va schimba forma, dimensiunea, pozitia prin simpla apasare a unui buton, pentru a satisface nevoile de moment al celor din interior.

Viitorul va aduce si programari automate ale obiectelor si dispozitivelor din locuinta, ecrane care pot controla totul inteligent, permitand sa comandati orice, pentru a va adapta nevoile, cu o simpla comanda.

Savantii sunt "pe punctul" de a face o descoperire epocala: Oamenii ar putea trai 180 de ani

Quarterly Report - Editia 4

Incendiu devastator în județul Alba. Arde un atelier de tâmplărie, dar focul s-a extins la o pensiune și o locuință
Incendiu devastator în județul Alba. Arde un atelier de tâmplărie, dar focul s-a extins la o pensiune și o locuință
Pompierii intervin vineri dimineaţă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie din municipiul Aiud, focul extinzându-se la acoperişurile unei locuinţe şi unei...
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
#casa viitorului, #locuinta, #Casa Verde, #casa inteligenta, #tehnologii viitor , #locuinta