Trucuri inedite pentru gospodine

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 08:18
6054 citiri
Trucuri inedite pentru gospodine
Foto: RealSimple

Stiai ca poti lustrui pantofii din piele cu ulei sau te-ai gandit cum sa protejezi aparatul foto de lovituri ori cum sa nu mai murdaresti tocurile, clantele si intrerupatoarele atunci cand vopsesti?

Real Simple iti ofera cateva sfaturi care iti pot fi utile in gospodarie, unele dintre ele fiind bazate pe refolosirea unor obiecte scoase din uz.

1. Tablou transformat in tava

Daca ai un tablou pe care nu il mai tii pe perete il poti transforma intr-o tava cu un aspect rustic (in functie de rama acestuia), avand insa grija sa pui un carton colorat, fin de preferat, in locul picturii. Si, nu trebuie sa o folosesti neaparat la servitul unor alimente, ci doar ca obiect de decor. Poti pune pe tavita peria si alte ustensile la fel de feminine, folosite pentru infrumusetare.

2. Periuta de dinti pentru a scapa de matasea de pe porumbi

Cel mai simplu si eficient este sa folosesti o periuta de dinti pe care ai scos-o din uz. Perii tari ai acesteia vor indeparta matasea unui porumb proaspat curatat de foi.

3. Gheata "curata" la petrecere

Atunci cand dai o petrecere, daca vrei ca tu si oaspetii tai sa va alegeti doar cu gheata pentru bauturi, nu si cu apa care ramane pe masura ce gheata se topeste, poti sa asezi cuburile intr-o strecuratoare, iar strecuratoarea deasupra unui bol. In acest fel toata apa care se topeste se va scurge in bol, iar cei care vor avea nevoie de gheata vor lua doar cuburile.

4. Ulei pentru lustruitul pantofilor din piele

Sterge-ti pantofii cu o carpa umeda si apoi ia o alta carpa, moale, pune o picatura de ulei vegetal si lustruieste-ti pantofii. Efectul va fi vizibil.

5. Trusa de cusut la indemana oricand

Pune intr-o cutiuta cateva ace, cateva bucati de ate, un ac de siguranta si un nasture si vei avea intotdeauna la indemana o mini-trusa de urgenta. O poti tine chiar in geanta, pentru cazul in care se rupe un fermoar sau o cusatura in timp ce esti la serviciu sau intr-o calatorie. Un nasture lipsa poate ruina o tinuta.

6. Cutie pentru pungi

Uita de pungile din plastic aruncate de-a valma intr-un sertar sau dulap. Pune-le ordonat intr-o cutie mai mare de servetele si vei putea apoi sa le iei foarte usor prin deschizatura special creata pentru prinderea servetelelor.

7. Boneta de dus pentru pantofii folositi

O boneta de dus pe care nu o mai utilizezi este perfecta pentru a pune o pereche de pantofi in ea, spre a nu murdari alte obiecte cu acestia.

8. Abtibilduri pentru a personaliza pahare

Daca vrei sa iti personalizezi paharele si canile din care bei poti sa aplici pe ele mici abtibilduri, rezistente la apa, si care se pot indeparta cand te-ai plictisit de ele.

9. Sapuniera pentru aparatul foto

Daca vrei sa fii sigur ca aparatul tau foto va fi foarte bine protejat atunci cand esti intr-o calatorie, asaza-l intr-o sapuniera rigida, potrivita pentru marimea lui. Husa nu este suficienta pentru cazul unor lovituri.

10. Manusi cu un deget pentru ochelarii de soare

O pereche veche de manusi cu un deget poate fi protectia ideala pentru o pereche de ochelari de soare, pe care vrei sa o iei cu tine in concediu.

11. Banda adeziva pentru umerasele de pe care aluneca hainele

Daca ai umerase fara crestaturi in care sa intre bretelele sau agatatorile hainelor poti sa infasori la capetele acestora cateva randuri de banda adeziva. Aceasta va avea rolul de a impiedica hainele sa mai alunece.

12. Veioza veche restaurata cu panglica

Daca ai o veioza care nu iti mai place poti sa lipesti pe marginile acesteia, sau in modelul dorit de tine, o panglica colorata.

13. Uita de intrerupatoarele si tocurile manjite cu vopsea din greseala

Cel mai probabil ti s-a intamplat sa murdaresti si intrerupatoare, prize, clante sau tocuri atunci cand vopsesti pereti ori usi. Daca vrei sa eviti astfel de accidente si sa nu mai pierzi apoi ore intregi curatandu-le, poti sa le acoperi cu folie de aluminiu sau cu o banda care nu lasa lipici.

14. Elastic transparent pentru un buchet perfect

Atunci cand ai multe flori si o vaza larga, daca vrei ca acestea sa nu stea prea rasfirate poti trece peste cozile lor un elastic transparent. Vei obtine in acest fel un buchet minunat.

15. Toc de ochelari pentru ustensilele de manichiura

Daca nu mai ai husa de la ustensilele de manichiura si gasesti un toc de ochelari scos din uz, poti sa te folosesti de acesta pe post de husa.

16. Lamaie pentru petele de pe tocator

Sucul de lamaie este foarte bun pentru indepartarea petelor dificile de pe un tocator de plastic sau lemn. Stoarce sucul de la o lamaie, freaca putin suprafata cu aceasta si lasa sa actioneze 20 de minute inainte de a clati.

17. Un suport de servetele pentru facturi

Daca vrei sa tii facturile cat mai ordonate, mai ales pe cele care sunt de achitat, asaza-le intr-un suport pentru servetele, pentru a-ti fi la indemana.

18. Magnet pentru penseta

Ca sa nu mai pierzi penseta cine stie pe unde poti sa instalezi un magnet intr-un loc care iti este la indemana si sa o tii lipita de acesta.

19. Acadele pentru decorarea cocktailurilor

Daca iti doresti cocteiluri mai aspectuoase, pune cate o acadea in ele.

20. Paie de baut transparente pentru cozile prea scurte ale florilor

Daca ai flori prea scurte si o vaza prea lunga pune in capatul fiecarei cozi un fragment dintr-un pai de baut transparent.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#sfaturi gospodarie, #sfaturi utile, #obiecte refolosite, #sfaturi refolosire obiecte , #locuinta