Efectele negative ale pozelor sexy postate pe Facebook - studiu

Marti, 15 Iulie 2014, ora 22:51
6040 citiri
Efectele negative ale pozelor sexy postate pe Facebook - studiu
Foto: portal.radioiasi.ro

Fetele tinere care publica fotografii sexy cu ele pe reteaua de socializare Facebook sunt considerate de prietenele virtuale mai putin atractive din punct de vedere fizic si social, dar si mai putin competente pentru a indeplini o sarcina.

Potrivit unui studiu, exista o dorinta foarte mare a adolescentelor si a femeilor tinere de a se infatisa intr-o postura sexy, dar distribuirea acestor fotografii sexy in mediul online au consecinte mai mult negative decat pozitive, relateaza Times of India.

"Acesta este o acuzatie clara a pozelor sexy publicate pe site-urile de socializare", a declarat Elizabeth Daniels, profesor asistent de psihologie la Universitatea Oregon.

Pentru acest studiu, Daniels a creat doua conturi fictive pe Facebook reprezentand o tanara in varsta de 20 de ani, Amanda Johnson. In fotografia sexy, "Amanda" poarta o rochie de culoare rosie scurta si o jartiera vizibila. In poza decenta, acesta este imbracata cu o pereche de blugi, un tricou, iar in jurul gatului are o esarfa care ii acopera pieptul.

La realizarea acestui studiu au participat 58 de adolescente, cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani, si 60 de femei tinere, cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Acestora li s-a arondat aleatoriu unul dintre cele doua conturi ale Amandei si ele au fost puse sa raspunda la o serie de intrebari privind profilul pe care l-au accesat.

Participantele au fost rugate sa aprecieze atractivitatea fizica si sociala a Amandei si sa ii evalueze competenta pe o scara de la 1 la 7, unu fiind punctul cel mai scazut.

In toate cele trei zone analizate, contul decent a primit un scor mai mare, cele care au vazut fotografia de profil considerand ca Amanda este draguta, ar putea fi o prietena buna, dar este si competenta sa rezolve o problema.

Cea mai mare diferenta s-a inregistrat in sectorul privind competentele, fapt care sugereaza ca aptitudinile femeilor tinere sunt considerate mai scazute ca urmare a fotografiilor sexy publicate, a explicat Daniels.

"Parintii si educatorii ar trebui sa aibe conversatii regulate cu privire la implicatiile comportamentului online", a sugerat Daniels. De asemena, le-a sfatuit pe fetele si femeile tinere sa selecteze fotografiile de social media, care prezinta identitatea lor si nu atat de mult aspectul lor fizic.

"Nu te concentra atat de mult pe aspect. Concentreaza-te pe cine esti ca persoana si ceea ce faci in lume", a concluzionat intr-o lucrare publicata in Psychology of Popular Media Culture.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Studiu fotografii retele socializare, #studiu fete femei poze, #postare poze retele , #look