Cel mai important pas pentru un machiaj reusit: Cum trebuie sa procedezi

Joi, 25 Iunie 2015, ora 13:05
8438 citiri
Cel mai important pas pentru un machiaj reusit: Cum trebuie sa procedezi
Foto: Captura Youtube/WISHTrendTV

De prea multe ori se discuta despre partea interioara a corpului si despre pasii de urmat pentru ca cineva sa se simta bine in pielea sa, insa, unele femei, vorbesc foarte rar sau chiar deloc despre ceea ce le face sa se simta bine la exterior si sa se vada frumoase, si anume machiajul aplicat corect.

Probabil vi s-a intamplat, de multe ori, sa vedeti un machiaj care v-a placut si l-ati incercat acasa, dar ati terminat prin a va sterge de pe fata toata munca si prin a va enerva ingrozior. Daca o sa tineti cont de ceea ce urmeaza, s-ar putea sa nu mai fie nevoie sa treceti printr-un asemnea stres.

Pregatirea tenului

O baza de machiaj nu se aplica pur si simplu imediat dupa ce v-ati trezit, ci este necesar ca tenul sa fie pregatit, iar pasii sunt urmatorii:

Curatarea tenului pentru a inlatura toate celulele moarte si mai ales pentru a stimula circulatia sangvina. Spalati feta cu apa calduta, iar apoi aplicati o cantitate mica de demachiant, care va fi folosit pe ten prin miscari circulare. Clatiti cu apa rece.

Tonifierea tenului - Pentru acest pas aveti nevoie de o lotiune tonica ce va va ajuta sa va inchideti porii, dar si sa indepartati din posibilele impuritati sau chiar si urme de machiaj.

Viral: Cum poate tranforma machiajul o femeie - clip cu 9 milioane de afisari (Video)

Hidratarea si protectia tenului - Pentru a porni pe drumul spre un machiaj perfect este nevoie ca tenul sa fie hidratat complet. Folositi o crema hidratanta, care sa aiba inclusa si o protectie solara. Trucul este ca pielea sa fie putin umeda pentru ca aceasta sa absoarba o cantitate mai mare si crema sa nu ramana la suprafata.

Aplicarea bazei de machiaj

In functie de ce tip de fond de ten ati ales metodele pentru a-l aplica pe fata sunt diferite. Astfel, daca acesta este lichid, aplicati pe cateva puncte importante si uniformizat-l pe toata suprafata cu ajutorul degetelor, buretelui sau cu o pensula speciala. Aveti grija sa treceti dincolo de linia barbiei, pentru a intinde fondul de ten si pe gat, deoarece in mod clar nu va doriti doua nuante pe piele.

Daca fondul de ten este crema, este nevoie sa folositi o pensula pentru uniformizare si sa porniti din mijlocul fetei spre extremitati.

Daca ati ales spuma, sunt recomandate miscarile circulare si apoi sa il intindeti pornind de la interior spre exterior.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum sa nu cazi in plasa sfaturilor de pe Internet

Corectorul

Specialistii sunt de acord ca acesta sa fie aplicat dupa ce fondul de ten a fost uniformizat deoarece, in mod clar, veti folosi o cantitate mult mai mica pentru a va acoperi imperfectiunile. Se aplica exclusiv pe zonele cu probleme si se intinde prin tamponare.

Pudra

Si nu in cele din urma a venit timpul pudrei. Aceasta poate fi de doua feluri: pulbere sau compacta. Cea pulbere se aplica cu ajutorul unei pensule speciale, care se scutura inainte sa ajunga pe ten pentru a evita excesul si se foloseste pentru un rezultat cat mai uniform. Si ce-a de doua este o pudra compacta, ce se foloseste cu precadere pentru eliminarea stralucirii tenului si pregatirea acestuia pentru fardul de obraz. Se aplica pe frunte, nas si barbie.

YVE.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#baza machiaj, #cum aplica baza machiaj, #ten baza machiaj , #machiaj