Cum sa repari micile greseli de machiaj

Vineri, 03 August 2012, ora 18:21
2812 citiri
Cum sa repari micile greseli de machiaj

Atunci cand incepi sa te machiezi, ai in minte o imagine a rezultatului final, dar pe parcurs apar diverse probleme si bucuria de la inceput se transforma treptat in frustrare.

Nu este cazul sa te ingrijorezi, insa, caci cu niste trucuri simple vei reusi sa inlaturi acele imperfectiuni si sa obtii machiajul la care ai visat in timp record, conform Woman's Day:

Gene incarcate de mascara, unite intre ele

In rutina de dimineata, in care fiecare minut conteaza pentru a nu intarzia la job, folosesti mascara fara prea mare atentie si creezi ceea ce pare o geana unica, uriasa.

Pentru a evita acest aspect, sterge periuta pe un servetel, astfel incat sa elimini surplusul de produs. Apoi aplica pe gene usor, cu miscari repetate si nu prea apasate, pentru a separa fiecare fir.

Fata se incarca de la fondul de ten

Acasa, cand te-ai privit in oglinda, aveai impresia ca totul arata perfect si tenul tau era ca al unei papusi, de portelan. Mai apoi insa, cand ai ajuns la serviciu si te-ai privit accidental intr-o oglinda, ai observat ca lucrurile nu sunt chiar atat de roz, iar chipul tau e departe de perfectiune.

Poarta cu tine o crema hidratanta pe care sa o aplici pe zonele unde fondul de ten tinde sa se stranga. In plus, nici nu este nevoie sa te dai in fiecare zi cu fond de ten. Poti folosi doar anticearcan.

Desi folosesti pudra, fata tot straluceste

Pudra mata nu este in niciun caz recomandata, caci iti va da un aspect "fainos". Cea translucida, insa, este buna si o poti folosi din belsug. Aplic-o cu o pensula groasa si ai grija ca solutia hidratanta aplicata inainte sa nu fie una grasa.

Pentru a mai diminua din excesul de sebum al epidermei, fa o data pe saptamana o masca cu fulgi de ovaz.

A sarit oja de pe unghii

Ti se face pofta de o cutie de suc la munca, o deschizi si oja de pe o unghie sare imediat. Cum esti o femeie cocheta, probabil ca ai oja la tine si un lac incolor in sertarul biroului. Nu incerca sa vopsesti intreaga unghie, caci stratul va fi prea gros si va arata inestetic. Aplica oja doar pe zona ciobita si apoi da un strat de lac pe toata unghia, pentru a nu se vedea denivelarea astfel creata.

Poarta mereu manusi atunci cand faci curat sau speli vase, daca vrei sa ai manichiura impecabila, fara a fi nevoita sa ti-o faci prea des.

Creionul de ochi se intinde

Esti intr-o stare de spirit grozava, dar creionul de ochi arata de parca tocmai ai iesit din piscina. Nu este nevoie sa te demachiezi complet. Pune putin demachiant pe un tampon si sterge sub pleoapa inferioara. Poti folosi o pensula cu care sa faci sa para ca ai pus intentionat creionul astfel, pentru o senzatie de "smokey eyes".

Incearca sa nu folosesti creme puternic hidratante imediat sub linia ochiului si ai grija deosebita daca stii ca transpiri in acea zona.

Rujul iese in afara conturului buzelor

Ti-ai sarutat sotul dimineata, inainte sa iesi din casa, si acum rujul tau a iesit in afara conturului buzelor. Pune putin demachiant pe un servet si curata zona, dupa care foloseste un sfert de picatura de fond de ten in zona gurii, pentru a nu lasa regiunea respectiva sa arate altfel decat restul fetei.

Pentru a evita acest tip de accidente, foloseste un creion mat pe contur, in aceeasi nuanta cu rujul.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#machiaj greseli reparare, #machiaj gresit metode reparare, #machiaj sfaturi, #machiaj trucuri , #machiaj