De ce nu renuntam la cosmetice nici pe timp de criza?

Luni, 29 Martie 2010, ora 18:15
3371 citiri
De ce nu renuntam la cosmetice nici pe timp de criza?

Daca recesiunea ne-a facut pe toti sa trangem cureaua, exista anumite produse pe care lecumparam in continuare, indiferent de situatie: printre acestea se numara si produsele cosmetice.

Pe cosmetice se cheltuie zeci de miliarde de dolari anual, la nivel global. Sute de ore sunt petrecute aplicand creme, lotiuni si pudre, iar cifrele nu par sa scada, in ciuda crizei economice.

Un raport al Euromonitor International, citat de Livescience, arata ca cei care nu isi mai permit produse de infrumusetare de la brand-uri consacrate vor apela la produsele vandute la farmacie, in loc sa renunte la ele.

Un studiu de piata al MarketResearch arata ca, in 2008, veniturile din vanzarile de produse cosmetice au crescut, ajungand la o valoare de aproximativ 29 miliarde de dolari, si se estimeaza ca in 2013 cifra va creste pana la 35 de miliarde de dolari.

Aproape 31% din vanzari sunt compuse din produsele pentru infrumusetarea fetei, iar o mare parte din industrie se afla in tarile europene (aproape 43%).

Strangem cureaua, insa nu renuntam la machiaj

Clientii vor renunta cu greu la cosmetice, indiferent cat de grea este situatia economica. Pentru simplul motiv ca ne pot face viata mai frumoasa.

Biologii arata ca produsele de acest tip au un rol major in viata noastra: acestea ne pot ajuta sa obtinem un job mai bun, o marire de salariu sau sa ne gasim sufletul pereche.

Un rol important, daca nu chiar cel mai important, in alegerea unui partener, il are atractivitatea, arata biologul Bernhard Fink, de la Universitatea Gottingen din Germania. Iar atata timp cat cosmeticele te pot face sa arati mai bine, acestea iti modifica viata in mod real.

Un studiu realizat in 2006 arata ca folosirea cosmeticelor poate chiar sa te ajute sa castigi mai multi bani sau sa fii avansat la locul de munca.

Produsele de infrumusetare a pielii, cum ar fi fondul de ten sau pudra, sunt printre cele mai importante: un ten cu aspect perfect ofera impresia ca pielea este sanatoasa. Iar sanatatea pielii semnaleaza celui care ne priveste ca avem o stare a sanatatii buna.

Aceste produse ascund si semnele trecerii anilor (ridurile), dar si semnele de oboseala (cearcanele).

Daca incerci sa-ti gasesti dragostea, cel mai eficient truc este sa-ti pui in evidenta ochii si buzele. Cercetatorii arata ca buzele pline, de o culoare mai inchisa decat restul fetei, sunt caracteristice femeilor si se dezvolta sub actiunea unor hormoni, motiv pentru care acestea ar putea semnala fertilitatea.

Astfel, rujul si conturul de buze sunt de nelipsit din geanta doamnelor si domnisoarelor.

Studiile arata ca ochii mari, care ies in evidenta, dau impresia de inocenta si tinerete si oricine va fi atras de o persoana cu ochi frumosi.

In genere, culoarea inchisa a pielii din jurul ochilor ii poate scoate in evidenta, iar femeile au un ten mai inchis in jurul ochilor, in mod natural, potrivit studiilor realizate de Richard Russel, de la Gettysburg College din Pennsylvania. De aceea fardurile, rimelul sau tusul pentru ochi fac o femeie mai atractiva.

Piata produselor pentru barbati ia avant

Nu doar femeile sparg pusculita pentru a arata bine. Ultimele cercetari arata ca tot mai multi barbati sunt interesati de felul in care arata si cumpara produse cosmetice.

Un studiu realizat recent in Marea Britanie arata ca tot mai multi barbati cumpara produse cosmetice, ingrijorati ca stresul si oboseala si-au pus amprenta asupra aspectului lor fizic. Unul din cinci barbati sustine ca oboseala cauzata de criza economica i-a facut sa arate cu cativa ani mai batrani, arata sondajul citat de Financial Times.

Astfel, ritualul de dimineata - barbierit, eventual spalat pe dinti - a fost completat cu activitati meticuloase de ingrijire. Unul din patru barbati britanici foloseste acum hidratant pentru fata, iar 40% folosesc gel de curatare.

Aproape trei sferturi dintre domni spun ca folosirea produselor de ingrijire personala le-a crescut increderea in sine, iar 50% cred ca poti obtine mai usor un job daca esti barbierit si arati prezentabil.

Grupul francez L'Oreal a anuntat, anul acesta, ca piata produselor cosmetice pentru barbati, desi inca restransa, este in expansiune si creste de sase ori mai repede decat cea pentru femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#cosmetice criza, #piata produse cosmetice, #machiaj , #machiaj