Make-up cu Mirela Vescan: Cum iti ingrijesti tenul dupa iarna

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 13:03
2912 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Cum iti ingrijesti tenul dupa iarna
Foto: Mirela Vescan

La iesirea din iarna putem analiza tenul cu atentie si sa stabilim un fel de diagnostic, sa aflam daca sezonul rece a trecut cu bine... sau nu "peste el".

Mai mult ca sigur ca bronzul nu mai exista, intr-un fel asta este bine, inseamna ca pielea s-a regenerat si si-a recapatat aspectul natural. Pe de alta parte este posibil sa existe pe ten pete constante pe care bronzul le camufleaza de obicei. Aceste pete vor trebui eliminate, iar acum este sezonul perfect.

Make-up cu Mirela Vescan: Culoarea anului 2015

De asemenea, tenul trebuie analizat din punct de vedere al tonusului si al nivelului de hidratare. Specialistii in dermato-cosmetica spun ca intotdeauna este nevoie de apa si de hidratare a pielii sau, altfel spus, niciodata o piele nu este suficient de hidratata. Mi-a placut recent o expresie foarte adevarata: "pielii ii este sete si foame", aceasta metafora exprima exact starea pielii la iesirea din iarna.

Make-up cu Mirela Vescan: Cum alegi fondul de ten

Acneea trebuie tratata constant, conform unor grile de tratament personalizate care presupune si o mentinere a nivelului de elesticitate si hidratare a pielii. Am cunoscut persoane care s-au tratat atat de mult de acneea incat au neglijat acea lupta constanta "anti aging", iata deci un motiv pentru care recomand o remineralizare a pielii.

Vremea rece si schimbarile de temperatura pot determina aparitia unor leziuni microvasculare la nivelul epidermei, numim asta cuperoza si o tratam acum pentru ca este inestetica, incetineste orice proces de ingrijire, prezinta discomfort si se poate accentua.

Make-up cu Mirela Vescan: Scapa usor de cuperoza, acneea rozacee si varice

Cum putem rezolva toate aceste probleme?

In primul rand acasa, gomajele-exfolierile usoare si frecvente, ajuta cat de cat la eliberarea porilor de celulele de cheratina uscate. La fel si mastile de fructe exotice vitaminizeaza si mineralizeala vizibil tenul. Bananele, mandarinele, ananasul, kiwi, avocado sunt numai cateva fructe benefice, antioxidante, bogate in vitamine si minerale.

Acasa se pot ameliora problemele tenului si se poate imbunatati din punct de vedere estetic, aspectul general, insa, eu recomand doua directii diferite, dar care se completeaza reciproc.

Tratamentele faciale clasice, cosmetice si tratamentele moderne dermato-cosmetice sunt esentiale.

Make-up cu Mirela Vescan: Machiajul pentru tenul alb

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Cum tratatam tenul dupa iarna, #machiaj iarna, #Mirela Vescan machiaj, #Mirela Vescan makeup artist , #machiaj