Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea oranj

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 11:30
4336 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea oranj
Foto: Mirela Vescan

V-ati intrebat vreodata ce reprezinta fiecare culoare si cum a aparut aceasta? Make-up artistul Mirela Vescan face o mica istorie a culorilor, precizand si importanta fiecareia in machiaj.

Specialistul a pornit de la nuantele curcubeului, ROGVAIV (rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet), care reprezinta culorile luminii, o combinatie ametitoare care aduce bucurie si speranta. Dupa ce am am aflat istoria nuantei rosu, acum make-up artistul Mirela Vescan si-a indreptat atentia catre oranj.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea rosie - istoria si importanta sa

Este o culoare frumoasa, calda, solara, vesela, creeaza puternic senzatia de apropiere in spatiu, transmite energie si caldura. Este o culoare intensa, vizibila de departe, motiv pentru care este folosita des in publicitate, pentru reclamele produselor alimentare, deoarece evoca soarele, toamna si lucrurile gustoase.

Portocaliul transmite optimism si multumire, dezinhibare, sociabilitate, senzualitate, lux, veselie. Este o culoare care invioreaza si sugereaza cunoastere, civilizatie, evolutie.

Make-up cu Mirela Vescan: Culoarea anului 2015

Oranj are o parte dintre proprietatile vibrante ale rosului si o parte dintre aspiratiile culorii galben, cu toate acestea are o personalilate puternica cu efecte special asupra noastra. Este denumita "culoarea antioboseala" si expunerea la lumina portocalie ne ajuta sa fim mai toleranti, regleaza respiratia, calciul se asimileaza mai bine, functiile sexuale se echilibreaza, favorizeaza secretiile gastrice si se imbunatateste digestia.

Surse de piment portocaliu-oranj sunt multe in natura, de cele mai multe ori vecine cu sursele de rosu - argile feruginoase (cu fier, aluminiu, siliciu). De asemenea, sunt foarte multe plante care au un continut generos de pigment portocaliu.

In fructe si flori existe patru grupe principale de pigmenti:

-porfirinele si carotenoidele - adica cei care apar in citoplasma celulelor (plasmatici) si dau pigmentul florilor, culoarea de fond si in seva plantelor exista pigmenti care prin prezenta lor simultana se combina si ofera mii de culori superbe;

- flavone si antociane.

Flavonele dau portocaliul despre care vorbesc astazi. In Biblie in "Cantarea cantarilor" sunt mentionale doua plante minunate, bogate in pigment portocaliu: "Gradinile tale sunt pline cu sofran si henna".

Make-up cu Mirela Vescan: Tendinta principala a sezonului

Portocaliul face parte din viata noastra si ne inspira, pentru ca in abdomen exista chakra (un concept filosofic care se refera la vartejuri in forma de cerc care, conform medicinei indiene traditionale, ar exista in corpul uman - n.red.) oranj - centrul creativitatii. De Halloween totul este oranj, in Olanda este culoare casei regale, in India este culoarea apusului, adorata si omniprezenta. Este o culoare a orientului, a mirodeniilor, a florilor, a fructelor si fluturilor. La noi in tara avem ceramica oranj si firele naturale se vopsesc oranj pentru covoare si obiecte de decor.

Oranj in cosmetica

In industria cosmetica, gamele de produse solare au, de obicei, ambalaj portocaliu, parfumurile dulci pot avea aceasta culoare.

In privinta machiajului, daca alegem o nuanta bine echilibrata, medie, de oranj, o putem aplica pe pleoape, obraji si buze, pentru a obtine un machiaj minimalist, sofisticat.

In machiajul tehnic se foloseste pigmentul oranj pentru intensificarea culorii irisului albastru si pentru evidentierea fototipului 4 de piele, adica pielea inchisa la culoare.

In machiajul artistic portocaliul invioreaza orice compozitie, poate fi asociat cu orice alta culoare, poate avea texturi diferite, cu evenimente sociale si teme clasice.

Rujul oranj puternic este ideal pentru persoanele cu pielea foarte alba, rujul oranj sidefat este perfect pentru persoanele roscate cu pistrui (se va alege un oranj virat spre rosu) si rujul oranj-coral avantajeaza practic orice femeie, acelasi lucru se poate spune si despre fardul de obraz oranj-coral.

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#Totul despre culoarea oranj, #importanta culoarea oranj, #semnificatie culoarea oranj , #machiaj