Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea verde si importanta sa in machiaj

Miercuri, 26 August 2015, ora 16:19
5646 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea verde si importanta sa in machiaj
Foto: Mirela Vescan

V-ati intrebat vreodata ce reprezinta fiecare culoare si cum a aparut aceasta? Make-up artistul Mirela Vescan face o mica istorie a culorilor, precizand si importanta fiecareia in machiaj. Verdele intra astazi sub lupa specialistului.

Mirela Vescan a pornit de la culorile curcubeului, ROGVAIV (rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet), care reprezinta componenta luminii, o combinatie ametitoare care aduce bucurie si speranta. Make-up artistul a facut pentru Ziare.com o mica istorie a culorilor rosu, oranj si galben, iar acum isi indreapta atentia catre verde.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea rosie - istoria si importanta sa

In centrul curcubeului se afla verdele si fiind rezultatul combinatiei dintre galben si albastru este o culoare secundara, pentru ca provine din doua culori primare.

Daca punem mai mult galben obtinem un verde cald bun pentru persoanele cu tenul bej si bronzat, daca punem mai mult albastru obtinem un verde rece, ideal pentru persoanele cu tenul alb si roz.

Prin urmare, verdele este din start o culoare de echilibru si are atatea nuante incat putem spune simplu: verdele se asorteaza cu orice alta culoare.

Este de ajuns sa privim o gradina cu flori, putem descoperi acolo zeci de culori si nuante minunate, iar numitorul comun al tuturor florilor este culoarea verde.

Am o slabiciune pentru culoarea verde, motiv pentru care am sa enumar cateva pietre verzi, pretioase si semipretioase: smarald, jad, peridot, aventurin, diopsid, cromdiopsid, amazonit, nefrit, jasp, agat, crisopraz, turmalina si malahit.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea oranj

Malahitul sau carbonatul bazic de cupru CuCO3, Cu (OH) 2 este cunoscut de pe vremea grecilor si romanilor si exista indicii ca ar fi fost si preparat. De ce exista atatea pietre verzi? Pentru ca natura a permis asta.

Verdele este o culoare tonifianta, racoritoare, calmanta-odihnitoare si transmite buna dispozitie, multumire, relaxare, liniste, acceptare si calm. Persoanele care iubesc verdele sunt introvertite. Verdele este culoarea clorofilei, a sperantei, a farmaciilor, a ecologistilor, a sfantului Patric.

Plantele pot fi o sursa de vopsea verde. De exemplu, frunzele de deditel plamadite cu piatra vanata sau frunzele de nuc si coaja de anin cu piatra acra sunt combinate in vopsitoria populara pentru a se obtine nuante pentru colorarea tesaturilor si a ceramicii.

Verdele in machiaj

Cei doi purtatori ai vietii sunt clorofila si hemoglobina; in regnul vegetal clorofila asigura asimilatia carbonului, in regnul animal hemoglobina transporta in celule oxigenul necesar arderilor.

Clorofila este verde, iar hemoglobina este rosie si ambele sunt porfirine, prima cu magneziu si a doua cu fier.

Aceste doua culori se completeaza si se evidentiaza reciproc. Daca irisul este verde, este nevoie de fard rosu pentru a fi si mai pronuntata nuanta. Daca pielea este prea roz, putem remedia cu putin camuflaj vernil.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea galben

La noi in tara mare parte din populatie are in iris pigment verde, in variante multiple, ochii pot fi verzi, verde-albastru, verde-gri, caprui-verzui sau verde auriu. Alegem deci pentru machiajul pleoapelor fardurile care contin pigment rosu: roz, lila, aubergine, grena, maro roscat, violet, mov, coral etc.

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Culoarea verde in machiaj, #verde machiaj, #Mirela Vescan makeup artist , #machiaj