Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea verde si importanta sa in machiaj

Miercuri, 26 August 2015, ora 16:19
5026 citiri
Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea verde si importanta sa in machiaj

V-ati intrebat vreodata ce reprezinta fiecare culoare si cum a aparut aceasta? Make-up artistul Mirela Vescan face o mica istorie a culorilor, precizand si importanta fiecareia in machiaj. Verdele intra astazi sub lupa specialistului.

Mirela Vescan a pornit de la culorile curcubeului, ROGVAIV (rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo si violet), care reprezinta componenta luminii, o combinatie ametitoare care aduce bucurie si speranta. Make-up artistul a facut pentru Ziare.com o mica istorie a culorilor rosu, oranj si galben, iar acum isi indreapta atentia catre verde.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea rosie - istoria si importanta sa

In centrul curcubeului se afla verdele si fiind rezultatul combinatiei dintre galben si albastru este o culoare secundara, pentru ca provine din doua culori primare.

Daca punem mai mult galben obtinem un verde cald bun pentru persoanele cu tenul bej si bronzat, daca punem mai mult albastru obtinem un verde rece, ideal pentru persoanele cu tenul alb si roz.

Prin urmare, verdele este din start o culoare de echilibru si are atatea nuante incat putem spune simplu: verdele se asorteaza cu orice alta culoare.

Este de ajuns sa privim o gradina cu flori, putem descoperi acolo zeci de culori si nuante minunate, iar numitorul comun al tuturor florilor este culoarea verde.

Am o slabiciune pentru culoarea verde, motiv pentru care am sa enumar cateva pietre verzi, pretioase si semipretioase: smarald, jad, peridot, aventurin, diopsid, cromdiopsid, amazonit, nefrit, jasp, agat, crisopraz, turmalina si malahit.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea oranj

Malahitul sau carbonatul bazic de cupru CuCO3, Cu (OH) 2 este cunoscut de pe vremea grecilor si romanilor si exista indicii ca ar fi fost si preparat. De ce exista atatea pietre verzi? Pentru ca natura a permis asta.

Verdele este o culoare tonifianta, racoritoare, calmanta-odihnitoare si transmite buna dispozitie, multumire, relaxare, liniste, acceptare si calm. Persoanele care iubesc verdele sunt introvertite. Verdele este culoarea clorofilei, a sperantei, a farmaciilor, a ecologistilor, a sfantului Patric.

Plantele pot fi o sursa de vopsea verde. De exemplu, frunzele de deditel plamadite cu piatra vanata sau frunzele de nuc si coaja de anin cu piatra acra sunt combinate in vopsitoria populara pentru a se obtine nuante pentru colorarea tesaturilor si a ceramicii.

Verdele in machiaj

Cei doi purtatori ai vietii sunt clorofila si hemoglobina; in regnul vegetal clorofila asigura asimilatia carbonului, in regnul animal hemoglobina transporta in celule oxigenul necesar arderilor.

Clorofila este verde, iar hemoglobina este rosie si ambele sunt porfirine, prima cu magneziu si a doua cu fier.

Aceste doua culori se completeaza si se evidentiaza reciproc. Daca irisul este verde, este nevoie de fard rosu pentru a fi si mai pronuntata nuanta. Daca pielea este prea roz, putem remedia cu putin camuflaj vernil.

Make-up cu Mirela Vescan: Tot ce nu stiai despre culoarea galben

La noi in tara mare parte din populatie are in iris pigment verde, in variante multiple, ochii pot fi verzi, verde-albastru, verde-gri, caprui-verzui sau verde auriu. Alegem deci pentru machiajul pleoapelor fardurile care contin pigment rosu: roz, lila, aubergine, grena, maro roscat, violet, mov, coral etc.

Make-up artist Mirela Vescan

www.mirelavescan.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...