Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romanca, in cautare de sot american. Am vreo sansa?

Vineri, 01 Martie 2013, ora 18:15
20115 citiri
Romanca, in cautare de sot american. Am vreo sansa?

Industria intalnirilor online a cunoscut, in ultimii ani, o ascensiune fulminanta, ajungand sa valoreze, la nivel mondial, peste un miliard de dolari pe an.

Conform unui studiu realizat de Matchmaking Institute, cei mai cheltuitori la acest capitol sunt americanii, ei alocand anual pentru servicii matrimoniale intre 3.000 si 5.000 de dolari.

In Romania inca nu este impamantenita aceasta practica, desi cerere exista. Iar poate cea mai buna dovada e aceea ca un site de matrimoniale care include profilurile unor romance dornice sa se casatoreasca in SUA, abia deschis, a strans 1.000 de potentiali soti inainte de lansare si 3.000 de posibile mirese, pana la aceeasi data. E vorba de LetsBond.com, lansat oficial la jumatatea lunii februarie, de Ziua Indragostitilor.

Problema multor romance aflate in cautarea unei perechi pe un site de matrimoniale este aceea ca se tem de gura lumii. Cum un astfel de site poate fi accesat, practic, de oricine, e de inteles reticenta lor in a apela la o asemenea metoda de a-si gasi un potential sot.

Barbatii din Romania nu au acces

Cei care au lansat agentia matrimoniala online au intuit corect aceasta potentiala problema. Site-ul este construit in asa fel incat sa nu poata fi accesat din Romania decat de femei, iar utilizatoarele nu isi pot vedea profilurile intre ele. Astfel, acestea au garantia ca toate informatiile furnizate, cat si fotografiile nu pot fi vazute de nimeni din Romania.

"Am gandit mult optiunea legata de discretie si chiar ne putem lauda ca suntem singurii care garantam aceasta facilitate. Sunt multe femei care isi doresc o relatie, dar nu apeleaza la servicii specializate ale unei agentii matrimoniale de jena sa nu le recunoasca cineva. Noi am eliminat acest risc", mai spune fondatorul agentiei online de dating.

Antreprenorul le ofera strainilor care aleg sa calatoreasca pana la Bucuresti pentru a-si cunoaste aleasa un intreg pachet turistic, introducand astfel conceptul de "Romantic Journey".

"Ne ocupam sa aiba parte de o calatorie de neuitat in tara noastra, cu tot ce presupune asta: transport de la aeroport, cazare la hotel, rezervari la cele mai bune restaurante si diferite excursii", adauga acesta.

Potentialii soti, verificati "la sange"

O alta noutate, cel putin pentru Romania, este faptul ca, asa dupa cum se stipuleaza pe site, "Barbatii sunt verificati pentru a fi persoane reale, fara antecedente penale sau de violenta domestica".

In ce consta o astfel de verificare, cum anume se face si cine se ocupa de asta?

Toti utilizatorii din strainatate sunt verificati in prealabil, dar si la sosirea in tara, pe aeroport, daca au aceeasi identitate ca cea din lumea virtuala, declara cei care au fondat agentia. "Mai intai le cerem ceea ce se cheama cazier de violenta domestica, act care se elibereaza de autoritatile din strainatate, care certifica daca utilizatorul nostru a agresat persoane din familie.

Apoi le solicitam cazier de la politie, pentru a vedea daca au savarsit infractiuni in tara de origine. In final, ii verificam la aeroport, cand sosesc, pentru a vedea daca identitatea corespunde informatiilor declarate la inregistrarea in site".

Cat despre femeile care se inscriu pe site, acestea vor trece printr-o verificare similara, la care se adauga interviuri si teste psihologice.

Gratuit pentru femei

In ceea ce priveste costurile, femeile beneficiaza de gratuitate. "Pentru ca ele sa intre in baza noastra de date, trebuie sa isi faca un cont pe www.letsbond.com si sa isi construiasca un profil cat mai complet, care sa contina si cateva fotografii. De asemenea, sunt invitate sa completeze un test de personalitate, realizat de consilierii nostri de cuplu, un indicator important in momentul in care persoana incepe sa comunice cu un potential partener.

"Cetatean german cauta sotie din Romania" - Sa fie el alesul?

La profilurile lor au acces doar utilizatorii site-ului din strainatate, barbati care vor sa se casatoreasca cu romance. Pentru a-si face cont pe site, ceea ce le ofera acces la profilul femeilor din Romania, strainii trebuie sa plateasca suma care poate varia de la 20 la 90 de dolari pe luna in functie de abonamentul ales".

In mare parte, barbatii de pe LetsBond.com sunt din America si Canada, dar in curand vor fi primiti in acest cerc si cei din Europa, mai putin din Romania.

38 de ani, realizat profesional, venit mediu sau mare constant

Un profil generalizat al barbatului care-si face cont are cateva coordonate: 38 de ani, realizat profesional, venit mediu sau mare constant, pasionat de calatorii, in cautarea unei relatii serioase, posibil casatorie.

De ce si-ar cauta un astfel de barbat o sotie tocmai din Romania? Daca in unele tari europene romanii, implicit romancele, nu sunt vazuti cu ochi prea buni din cauza unor incidente care se oglindesc, exagerat sau nu, mai peste tot in presa, americanii sunt fascinati de frumusetea fetelor de aici. In plus, sunt vazute ca femei ingrijite, strainii apreciind harnicia si dragostea de familie.

Daca ai trecut peste ideea preconceputa ca o intalnire pe Internet nu se poate finaliza cu o casatorie si te gandesti ca merita sa incerci, trebuie sa stii ca, in cazul in care ai decis sa-l intalnesti, aceste momente se vor petrece in Romania. Barbatul care vine aici isi plateste transportul si cazarea. Agentia se poate ocupa si de aceste aspecte, la cerere.

"Intalnirea propriu-zisa dureaza cat doresc cei doi participanti. Daca nu se plac, nimeni nu este conditionat de nimic. Fiecare este liber la noi incercari, pentru ca noi chiar credem cu tarie ca fiecare are ceva al lui... pus de-o parte! Noi doar ii ajutam ca pana la urma sa se intalneasca", spun reprezentantii agentiei.

Daca, in schimb, totul a decurs bine si cei doi isi doresc o a doua intalnire, e primul semn cert ca misiunea agentiei e pe cale sa se indeplineasca, asa ca potentialii miri sunt pe cont propriu.

In Romania, aceasta piata a agentiilor de matrimoniale online a inceput sa se dezvolte in ultimii ani, mai cu seama ca, potrivit celor mai recente statistici, in tara sunt peste 650.000 de persoane necasatorite, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, din care aproape 60% sunt femei.

Din acestea, conform unei statistici puse la dispozitie de letsbond.com, pe segmentul persoanelor care isi doresc relatii de lunga durata, varsta barbatilor e, in general, intre 32 si 45 de ani, iar a femeilor, intre 20 si 35 de ani.

Cei interesati au de unde sa aleaga. La o simpla cautare pe Google rezultatele oglindesc o oferta vasta. Venera Agency, ro-mantik.ro, sentimente.ro sunt doar cateva dintre locurile unde cei aflati in cautarea unei perechi se pot inscrie si spera ca il vor prinde pe Cupidon de picior.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Letsbond com agentie matrimoniala, #agentie matrimoniala femei straini, #agentie matrimoniala online, #femei casatorii straini agentie, #femei Romania casatorii americani, #americani sotii Romania agentie matromoniala , #matrimonial