Cele mai comune forme de dependenta

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 18:59
3122 citiri
Cele mai comune forme de dependenta
Foto: life123

De multe ori oamenii glumesc in legatura cu dependenta de ceva, spunand ca sunt depedendenti de cioclata sau de un show de televiziune. Dependenta apare atunci cand nu poti sta fara o substanta sau un lucru, indiferent de modul in care acest lucru iti afecteaz viata sociala sau profesionala.

Afla de la Life 123 care sunt cele mai comune forme de dependenta.

Depedenenta de alcool este probabil una dintre cele mai comune si debilitante. Deoarece alcoolul este legal si foarte usor de achizitionat, este foarte usor pentru alcoolici sa refuze sa accepte ca exista o problema, spunand ca acesta este ca o relaxare dupa o zi grea de munca.

De cand studiile medicale au demonstrat ca alcoolul face bine sanatatii, dar in cantitati mici, persoanele dependente se pacalesc singure si spun ca ei nu consuma mai mult decat este cazul. Devine o problema atunci cand simti nevoia sa bei imediat dupa ce te scoli, conduci beat sau te bazezi pe alcool pentru a-ti echilibra emotiile.

Dependenta de nicotina este foarte greu de depasit, doar 7% dintre oamenii care incearca sa renunte la fumat, fara asistenta, reusesc sa o faca pentru mai mult de un an de zile. Poti deveni usor dependent de fumat, insa te poti lasa foarte greu.

Cand vrei sa fumezi gandeste-te ca aceasta este cea de-a treia cauza de deces in randul americanilor si ca poate provoca boli de inima si dauneaza grav plamanilor.

Dependenta de droguri poate fi atat de grava, incat multi depedendenti ajung sa moara inainte de a reusi sa renunte. Depedendentii de droguri nu pot renunta la acest viciu fara o asistenta specializata, de acceea este foarte greu.

Dependenta de cafeina este cea mai putin grava dintre cele mentionate in acest articol. Aceasta poate provoca probleme de somn si anxietate, insa poti renunta mult mai usor la cafea si fara efecte grave.

Dependenta de sex este deosebita, pentru ca nu implica utilizarea unei substante. Dependentii de sex sunt dependeti de placere, indiferent ca este vorba despre masturbare sau despre actul sexual in sine.

Recuperarea in urma unei dependente se dovedeste a fi, uneori, imposibila. Dependentii trebuie sa fie sprijiniti de alte persoane si sa li se spuna ca renuntarea este cea mai buna decizie pentru organismul lor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#forme comune dependenta, #vindecare dependenta alcool, #dependenta alcool droguri tutun , #moda