Cum ar trebui sa se imbrace femeile la serviciu

Sambata, 28 Mai 2011, ora 08:02
13566 citiri
Cum ar trebui sa se imbrace femeile la serviciu

A sti cum sa te imbraci la locul de munca este o necesitate. De cele mai multe ori, din dorinta de a iesi in evidenta cu orice pret, multe femei aleg calea gresita abordand tinute prea sexy sau prea banale.

Este indicat sa tineti cont de faptul ca fiecare tinuta in parte isi are locul ei bine stabilit. Rochitele prea scurte, prea lalai si transparente sau prea colorate vor fi mereu tinute de plaja. In timp ce rochiile cu paiete asortate unui machiaj strident se potrivesc unei tinute de seara. Ideal este sa alegeti, in functie de postul ocupat, intre tinute business sau casual.

In acelasi timp, prea multa piele la vedere strica cu siguranta. Tineti cont de faptul ca cei cu care lucrati nu va sunt nici iubiti, nici soti si nici cei mai apropiati prieteni. Asa ca expunerea a cat mai multa piele poate transmite semnalul gresit din partea voastra, implicit poate naste adevarate scandaluri la locul de munca.

Pentru a fi sigure ca alegeti cea mai buna cale, incercati sa urmati cateva sfaturi oferite mai jos.

Luati in considerare functia ocupata si domeniul de activitate

In functie de domeniul in care lucrezi si de locul in care te afli pe scara ierarhica, va trebui sa alegi tinuta ideala. Ca exemplu, femeile care lucreaza in domeniul financiar in legatura directa cu clientii ar trebui sa poarte costume din doua piese sau fusta dreapta si un sacou.

Femeile care lucreaza la birou si stau doar in spatele biroului, neinteractionand cu clientii, pot sa adopte o tinuta casual in care se simt confortabil si care nu este prea pretentioasa.

Femeile care ar trebui sa poarte uniforma la locul de munca sa aiba grija ca aceasta sa fie mereu pastrata in conditii optime si sa arate ingrijita. Nasturi rupti, fermoare care nu se mai inchid sau gauri in pantalon nu arata doar urat, dar dezvaluie si modul in care iti tratezi propria persoana si locul in care iti desfasori activitatea.

Analizeaza codul de imbracaminte al companiei

Este obligatia angajatorului sa iti puna la dispozitie acest set de reguli si este obligatia ta, odata cu acceptarea postului, sa il respecti. In cazul in care nu ai primit un astfel de cod si nu stii ce sa faci, adreseaza-te departamentului de resurse umane pentru a obtine mai multe detalii.

Imbraca-te conform dorintelor tale de avansare

Este indicat ca atunci cand iti alegi tinutele pentru serviciu sa iei in considerare si locul unde vrei sa ajungi. Este posibil sa iti doresti sa ajungi intr-o functie de conducere, chiar daca momentan ai doar o functie de executie.

Demonstreaza ca te poti adapta si te poti accesoriza in concordanta cu functia urmarita. Nu te imbraca potrivit functie pe care o ai, imbraca-te potrivit functiei pe care o doresti.

Studiaza si imprumuta

Observa cum se imbraca ceilalti colegi ai tai si fii atenta la modul in care sunt perceputi in colectiv. Invata din greselile si creativitatea altora si adopta un stil care ti se potriveste.

In final cateva sfaturi practice si utile:

Lungimea fustei sau a rochiei nu trebuie sa fie mai mica de o palma deasupra genunchiului.

Imbraca-te tinand cont si de tipul de corp pe care il ai (inaltime, greutate, forma).

Alege culori care sa se potriveasca tipului tau de piele.

Alege haine care nu par a fi uzate deja din fabricatie si ai mereu grija ca acestea sa nu se deterioreze.

Evita sa porti papuci de plaja la serviciu.

Daca veniturile iti permit, poti angaja un stilist care sa iti ofere mai multe sfaturi personalizate.

Evita sa expui prea multa goliciune. Tine minte vorba aceea - in cariera, prea multa piele inseamna mai putina putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imbracaminte loc munca, #imbracaminte femei serviciu, #cod imbracaminte , #moda