Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa te imbraci cand esti putin cam grasuta

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 07:02
27709 citiri
Cum sa te imbraci cand esti putin cam grasuta
Foto: qctop.com

Nu mereu regimul de slabire este solutia cea mai buna pentru a va simti bine atunci cand va uitati in oglinda. Un astfel de regim poate avea ca efect o silueta frumoasa, insa se adancesc ridurile si nu o data cel in cauza revine la formele initiale.

Asadar, s-ar putea ca nu slabitul sa fie cheia succesului. Mai curand gratia naturala, o vestimentatie adecvata si accesoriile potrivite. Cel putin, asa cred multi stilisti, citati de Le tour des promos.

1. Sa nu ti se para ca o imbracaminte mai stramta iti va ascunde formele in exces. Le va scoate in evidenta. Imbracamintea trebuie sa corespunda exact masurii tale.

2. Atentie la extrema opusa: o rochie foarte larga va atarna ca un sac si va dezavantaja persoanele cu forme rotunjite.

3. Soldurile nu trebuie nici ascunse, nici scoase in relief. O pereche de colanti peste solduri sau pulpe pline poate avea efecte dezastruoase. Pe scurt, si la sold se aplica principiul masurii potrivite.

4. Fireste, persoanele cu solduri mari trebuie sa-si ia adio din start de la fustele plisate si, in general, de la tot ce are incorporat material mult.

5. Un toc inalt da suplete intregului corp, conform principiului: un centimetru de toc in plus este egal cu un kilogram de greutate in minus.

6. Atentie la efectul invers: un toc exagerat poate dezechilibra nu numai la mers: strica armonia intregului picior.

7. Culoarea nu modifica talia, dar o marcheaza, daca este pregnanta (negru, rosu-drapel, verde-praz, portocaliu). Regula de aur cere ca nuanta vestimentatiei sa faca armonie directa sau prin contrast cu accesoriile, parul, culoarea ochilor sau a tenului.

8. Sanii voluminosi pot fi un avantaj, intrucat prezenta lor poate ascunde un abdomen umflat. Daca nu-i avem, un sutien bine ales poate contribui la mascarea abdomenului.

9. Un decolteu larg pune in umbra o pereche de sani bogati. Un decolteu "adanc" scoate in evidenta bogatia lor.

10. Un decolteu generos, fara accesorii, este ca o padure defrisata. Un colier discret da sarm figurii. Un colier simplu, dar voluminos, lasat peste piept, poate masca volumul (prea mic) al sanilor.

11. Atentie si la inele: cele masive scot in evidenta degetele grasute; cele "subtirele" lasa impresia ca lipseste ceva. Este ideal inelul din material plat (tip panglica), fara pietre montate. Un singur inel, nu mai multe.

12. Regulile de la inele sunt valabile si la bratara. Tot o banda lata si tot fara pietre montate. Un manunchi de bratari puse unele peste altele ar fi un dezastru. Bratarile pe ambele maini, plus ceasul, sunt o catastrofa.

13. Dar brosa? Brosa este un ornament facut anume ca sa atraga atentia. Daca, peste formele plinute iti mai asezi si o brosa, este ca si cum ti-ai pune singura musca pe caciula.

14. Bretelele te "alungesc". Cand nu e canicula, se potriveste o rochita tip sarafan, peste o bluza simpla.

15. Nimic nu alungeste mai bine decat desenul cu dungi verticale, dupa cum nimic nu lateste mai mult o persoana grasuta decat dungile orizontale.

16. Efecte la fel de valoroase ca dungile le poate da croiala, daca vestimentatia este conceputa din fasii verticale, bine marcate prin cusaturi reliefate.

17. Pantalonii inalti, ca si fusta ridicata peste talie, te avantajeaza: vor ascunde discret formele soldurilor sau ale coapselor - daca este necesar.

18. Nu te va face subtirica un cordon de tipul "strangem cureaua". Ar fi de preferat unul de tipul "cureaua lata".

19. Atentie la poseta: este bine sa nu fie nici prea mare, nici prea plina. Regula spune ca poseta la culoare cu pantofii si cu ceva din partea de sus (parul, ochii, colierul) alungeste forma intregului corp.

20. Se zice ca doamna de Pompadour, candva curtezana de mare succes, ar fi spus: "Femeia trebuie sa se priveasca mult in oglinda. Daca nu se place ea insasi, n-o va placea nimeni, niciodata". Regula mai este valabila si astazi.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#haine femei plinute, #haine femei mari, #haine femei garsute, #moda femei plinute, #accesorii femei, #mascare kilograme , #moda