Evolutia lenjeriei intime (Galerie foto)

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 18:18
10891 citiri
Evolutia lenjeriei intime (Galerie foto)

Lenjeria intima are o istorie lunga, trecand prin mai multe etape, din ce in ce mai lipsite de inhibitii. Daca initial acoperea o mare parte din zonele intime, in prezent multe articole vestimentare pot fi caracterizate drept minuscule.

Inceputul lenjeriei intime nu este cunoscut cu exactitate, dar se pare ca primele inregistrari dateaza din jurul anului 3000 i. Hr. (in Egiptul Antic).

Msn iti arata care au fost etapele de baza ale evolutiei lenjeriei intime:

1. O bucata de panza

In urma cu 3.000 si ceva de ani, pentru acoperirea partilor intime se folosea o bucata de panza infasurata in jurul soldurilor. (S-a folosit si piele sau chiar scoarta de copac in loc de panza).

In mormantul faraonului Tutankhamon, care a decedat in anul 1324 i.Hr., au fost gasite cateva zeci de astfel de piese vestimentare. De asemenea, luptatorii de sumo sunt cunoscuti pentru purtarea unor versiuni foarte largi ale acestor piese.

2. Suspensorul

In secolul al XV-lea, regele Edward al IV-a a decretat ca cei care aveau statut social inferior celui de lord sa poarte tunici scurte, care le lasau la vedere formele acoperite doar de colanti mulati. Din aceasta cauza, cineva a inventat asa-numitul suspensor - o bucata de material care sa ascunda partile intime la cei de rang inferior.

3. Corsetul

Acest obiect vestimentar a atins popularitatea de varf in epoca victoriana. Actrita Megan Fox a primit foarte multa atentie pentru un rol in care a aparut in corset. Iar o femeie din Connecticut a folosit acest obiect pentru a stabili un record mondial - acela de cea mai mica talie din lume. Este vorba de Cathie Jung, care la 73 de ani avea o talie de 38 de centimetri.

4. Sutienul cu push-up

Primul astfel de sutien, care ridica sanii facandu-i sa para mai mari, a ajuns pe piata in anul 1893, dar popularitatea acestuia a crescut abia prin 1940, cand o anumita companie i-a facut o campanie publicitara de succes.

5. Sort si chilot

Pana in secolul XX, barbatii au avut la dispozitie un singur model de lenjerie intima, dar ulterior au putut sa aleaga intre chilotii de tip sort, mai largi si mai lungi (boxeri), si cei clasici de azi - chilotii stransi, pe corp. Intr-un interviu din 1992, Bill Clinton a fost intrebat ce model prefera si a spus ca opteaza pentru cei de tip sort.

6. Lenjeria sexy pentru femei

Abia in anii 1960-1970 lenjeria intima pentru femei a inceput sa fie mai sexy, in urma miscarii feministe si cu ajutorul unui magazin specializat in crearea unor astfel de articole. Ulterior, mai multe manechine au devenit imaginea unor firme de lenjerie intima care au inceput sa produca modele din ce in ce mai atragatoare.

7. Lenjeria intima la vedere

Dupa ce cantareata Madonna a aparut pe scena in timpul unui concert cu celebrul sutien ascutit, mai multe femei tinere din intreaga lume au inceput sa nu mai aiba retineri in a lasa la vedere parti din sutienele dantelate.

8. Chilotii tanga

Acest model a aparut in 1980 si a fost adoptat destul de repede de femei (si chiar de unii barbati).

9. Boxerii stransi

Actorul Mark Wahlberg a fost cel care a pozat pentru Calvin Klein acum cativa ani spre a promova un nou model de lenjerie intima pentru barbati. Este vorba de un hibrid intre boxeri si chilotii stransi: boxerii stransi.

10. Chilotii de tip Spanx

Aliatii femeilor mai plinute sau doar foarte constiente de formele lor, dar cochete, acestia acopera nu doar zonele intime, ci si o parte din coapse si din abdomen, pentru a da o forma mai placuta. Si Oprah a recunoscut ca poarta asa ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#chiloti, #istorie chiloti, #evolutie chiloti, #lenjerie intima, #evolutie lenjerie intima , #moda