Femeia cat mai naturala revine la moda, in forta

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 23:19
5432 citiri
Femeia cat mai naturala revine la moda, in forta

In vechile filme, cu Greta Garbo (alb-negru), sau cu Alida Valli (abia aparuse policolorul) marile stele ale ecranului isi creau faima, facandu-si infatisarea cat mai artificiala.

Parul era parca tocmai scos de sub bigudiuri, gesturile ca de pantomima, pleoapele neaparat lascive, buzele latite si ingrosate cu ruj din belsug, iar fata lor, incarcata cu creme si pudra, lasa impresia mai mult de marmura, decat de epiderma, potrivit Kabanik.

Marile vedete de altadata erau convinse ca fardul luxuriant le face frumoase, iar femeile de rand isi faceau un ideal din a le imita aidoma. Astazi, o astfel de imagine a devenit anacronica, tocmai pentru ca este artificala - teribil de artificala. Divele din trecut par opera unui sculptor talentat, dar neinspirat.

Cum sunt divele de astazi

Suntem fata in fata cu ceva nou: nonconformismul. Femeile dornice de excentricitati se dedau la orice, sunt mai artificiale decat cele de pe vremea alb-negru, se etaleaza provocatoare si nu cunosc limite nici in ce priveste fardul, nici vestimentatia (sau ne-vestimentatia, dupa caz).

Nimeni nu pretinde insa ca acesta este modelul de femeie frumoasa. Nu incape indoiala ca astazi, cand redescoperim valorile ecologiei, frumusetea este cea legata de natural. Dar, sa ne intelegem, natural nu inseamna neingrijit.

O fata neingrijita devine rapid inexpresiva, se pomeneste incarcata de riduri, ajunge neatractiva. Daca vreti, grija femeii de odinioara era sa mascheze ce are si sa etaleze ce nu-i al ei. Grija celei de astazi este sa-si etaleze propriile calitati, punandu-se in valoare si pastradu-si nealterata prospetimea naturala.

Cum te pui in valoare pe tine insati

Pielea. Abilitatea nu incepe de la machiaj. Incepe de la tratament. Orice piele se intretine cu lotiuni si creme.

Greseala suprema este sa adopti crema care i-a reusit "celei mai bune prietene", sau care te-a fascinat in clipul de publicitate. Fiecarei epiderme ii face bine o anumita crema sau o anumita lotiune, in timp ce altele ii fac rau.

Numai cosmeticianul sau chiar medicul stiu sa-ti recomande exact ce ti se potriveste la epiderma ta.

Masca. Este in mare voga inobilarea aspectului, folosind masca naturala. Lista resurselor recomandate este interminabila: castraveti, fructe, uleiuri vegetale, sucuri sau pasta de zarzavat (morcov, cartof, varza), ou.

Fardul. Aspectul natural nu inseamna excluderea fardului. Abilitatea consta insa in folosirea lui adecvata, in cantitati minime si asa, incat sa-ti evidentieze pielea naturala, nu s-o mascheze.

Regula de baza spune ca fardul se aplica numai dupa ce fata a fost bine spalata si tratata cu crema adecvata. Nu uita: crema iti pune in valoare calitatile, fardul iti ascunde eventualele defecte.

Genele, sbrancenele, pleoapele. Uneori, aceste detalii au nevoie de corectii. Cea mai mare greseala este sa le faci singura. Pentru corectii in aceasta zona, ai nevoie stricta de un cosmetician. Un maestru. Maestrul face corectii acolo unde trebuie si atat cat trebuie, amatorul smulge sau vopseste la intamplare, asteptand ca intamplarea sa faca minuni.

Parul. Stilistii par tot mai convinsi ca diferenta dintre parul natural si cel vopsit este ca diferneta dintre oul din cuibar si oul rosu. Nicio vopsea nu face parul asa placut, cum l-a facut natura, dar el trebuie intretinut, pentru ca splendoarea naturala sa iasa in evidenta. Exista multe infuzii recomandate pentru spalat parul, exista si sampoane pe baza de extracte. Toate sunt bune. Rareori avantajeaza vopseaua.

Vestimentatia

Una este vestimentatia de la parada modei si alta este cea purtata pe strada sau la serviciu. S-a dus vremea voaletelor, a corsetelor, volanurilor, garniturilor crosetate. Nimic nu te pune mai bine in valoare, decat tinuta simpla, redusa la minimumul necesar, dar croita cu gust si, mai ales, din materiale rafinate, a caror finete naturala inlocuieste zorzoanele de altadata.

Arta vestimentatiei nu sta in solutii complicate, ci in priceperea de a asorta o piesa cu alta, amandoua cu garniturile si toate trei cu persoana: ochii, parul, tenul, silueta.

Pe de alta parte, nimic nu te face mai ridicola decat stridenta si nimic nu te face mai placuta decat naturaletea. Ca urmare, culorile de succes sunt cele din natura - de preferinta vegetale. Sa nu le numesti niciodata verde, rosu sau alb. Numeste-le urzica, tei, castan, crin, orhidee, piersica, aluna.

Culorile vegetale te fac totdeauna mai frumoasa. Iar vegetalele insasi te fac mai supla, daca rezisti la un regim de cruditati, cu putine grasimi, fara zahar si cu cat mai putina carne. In definitiv, silueta este prima conditie a modei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#frumusete femei, #standard frumusete femei, #machiaj femei , #moda