Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Regele" Giorgio Armani implineste 77 de ani

Luni, 11 Iulie 2011, ora 08:29
5339 citiri
"Regele" Giorgio Armani implineste 77 de ani
Foto: Il Giornale del Lusso

Pe numele sau real Giorgione Armani, celebrul stilist italian s-a nascut la Piacenza, indreptandu-si intr-o prima faza atentia asupra studiului medicinei si frecventand pentru doi ani Universitatea din Milano.

Curand intelege ca nu este aceasta calea pe care-si doreste sa paseasca din punct de vedere profesional si renunta la studii, lansandu-se in lumea modei ca simplu "buyer" pentru lantul de magazine La Rinascente si lucrand in paralel ca asistent fotograf, relateaza Biografie Online.

In 1964, fara a dispune de o calificare specifica, deseneaza colectia vestimentara barbateasca pentru Nino Cerruti si, incurajat de amicul si partenerul sau de aventuri financiare, Sergio Galeotti, tanarul pe atunci Giorgio se aventureaza in lumea desenatorilor de moda si a consultantei de tip "freelance".

Inregistrand succese repetate, decide sa deschida propria sa casa de productie, cu o amprenta originala, care sa poata purta semnatura sa inconfundabila, ca marca autonoma.

Astfel, in 24 iulie 1975, ia nastere compania Giorgio Armani Spa, care lanseaza o linie de pret-a-porter atat pentru femei cat si pentru barbati si, la doar un an dupa acest episod, prezinta prima colectie revolutionara de sacouri, in incinta prestigioasei Sala Bianca din Florenta, bucurandu-se de un succes rasunator datorita elementului de originalitate reprezentat de insertiile din piele prezente in cadrul liniei casual.

Dupa acest eveniment, a urmat o lunga lista de premii si aprecieri la scara internationala a stilistului care, odata cu trecerea anilor, a devenit un adevarat simbol al elegantei si bunului gust, nenumarate staruri si personalitati de seama ale lumii preferandu-i semnatura pe articole vestimentare de exceptie, precum recenta rochie de mireasa a printesei Charlene de Monaco.

"Eleganta nu inseamna sa te pui in evidenta, ci sa-i faci pe oameni sa-si aminteasca de tine", a precizat Armani cu prilejul unui interviu, subliniind ca stilul inseamna a avea curajul de a face alegeri proprii, de a fi original fara sa se recurga la extravaganta: "Stilul e gust si cultura".

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#aniversare Giorgio Armani, #Giorgio Armani stilistul vedetelor , #moda