Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Cat de scurta sa fie fusta?

Joi, 21 August 2014, ora 12:21
11226 citiri
Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Cat de scurta sa fie fusta?
Foto: Arhiva personala/Maria Simion

Lungimea fustei sau a rochiei poate spune despre noi mai multe decat ne imaginam. E o carte de vizita ce se impune a fi schimbata in functie de varsta, locul in care ne aflam si ocazie.

Designerul Maria Simion, prezentator al emisiunii "Wonder life", de la Antena Stars, lamureste acest subiect spinos, o necunoscuta pentru multe femei.

Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Ce nu purtam la plaja (Galerie foto)

"Lungimea fustei trebuie in primul rand adaptata in functie de locul in care ne aflam si de silueta. Niciodata la birou sau la locul de munca nu purtam fuste mini sau gipsy. Cea mai potrivita lungime la job este 3/4 ; este decenta si impune un respect", explica designerul.

In momentul in care ne alegem tinuta, nu trebuie sa uitam niciun moment ca "lungimea fustei poate spune despre noi mai multe lucruri decat poate am gandit vreodata, incepand de la abordabilitate pana la statutul social...".

Concret, fustele mini sunt potrivite fetiscanelor de pana in 20 ani, dar si ele trebuie sa aiba grija cand, unde si cum o poarta, pentru ca o singura greseala poate duce la o vulgaritate groteasca, atrage atentia Maria Simion.

"Nu combinati niciodata fustele mini mulate cu bustiere si tocuri cui. Fustele mini pot fi purtate cu camasi sau sacouri largi, tenisi sau balerini...

Fustele clos scurte sunt mai permisive, putand fi purtate pana si de femeile de peste 40 de ani care au o silueta ce le permite", a declarat pentru Ziare.com designerul. Acestea trebuie purtate in combinatii decente, uni-uri, fara sclipiciuri etc., mai mentioneaza Maria Simion.

In mod cert, cea mai potrivita pentru toate varstele este lungimea 3/4, fie ca vorbim despre fuste mai mulate sau mai lejere. Aceasta este o lungime potrivita multor femei, exceptie facand cele carora silueta nu le permite, si anume daca burtica a depasit demult decenta. In acest caz sunt o alegere nefericita.

Daca burtica e vizibila, sfatul designerului este sa ne indreptam spre fustele in clini sau gipsy - cam singura varianta in ceea ce priveste fustele.

"La rochii sugerez varianta cu taieturi in talie, care mascheaza bine colaceii. Evitati transparenta si purtati fuste maxi cu tricouri lejere", conchide designerul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Lungimea fustei, #alegere fiuste rochii silueta, #lungime fusta varsta, #lungime fusta job, #femei plinute fuste rochii, #Maria Simion designer , #moda