Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Cum purtam hainele retro. Diferenta dintre retro si vintage

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 17:17
5565 citiri
Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Cum purtam hainele retro. Diferenta dintre retro si vintage
Foto: Arhiva personala

Inainte sa vorbim despre hainele retro, trebuie sa lamurim ce inseamna acest termen si ce inseamna "vintage", pentru ca, din pacate, putina lume stie diferenta dintre cele doua.

Atat imbracamintea vintage, cat si cea retro apartin unei anumite epoci: anii '30, '40, '50, '60, '70, '80 si '90. Stilul retro este acela care te intoarce in timp sau acela care reproduce stilul unei anumite epoci. Hainele produse in ultimii ani le putem considera haine moderne sau contemporane.

Deosebirea intre vintage si retro este ca tot ce este mai vechi de 40 de ani este considerat vintage, pe cand ceea ce este mai nou de 40 de ani este considerat retro.

Atunci cand vorbim de vintage ne referim la ceea ce a fost inainte de anii '60, iar cand spunem retro ne referim la perioada anilor '60 pana in '90 inclusiv, explica pentru Ziare.com designerul Maria Simion, prezentator la Antena Stars.

Daca alegem sa purtam retro nu inseamna ca trebuie sa purtam haine vechi; hainele retro au un iz aparte si, combinate fericit, arata fabulos si exact asa te fac sa te si simti.

Este adevarat ca trebuie sa avem un simt estetic bine dezvoltat, dar cu toate acestea, hainele retro pot arata fabulos atat timp cat nu incerci cu tot dinadinsul sa faci din ele sau din tinuta una de un "futurism exagerat".

De pilda fustele in "A" pe materiale simple sau in carouri, cu o pereche de cizme de cauciuc si o helanca sunt si retro si actuale. Nimeni nu o sa-si dea seama ca tu ai de ceva vreme tinuta in sifonier, pentru ca este inca actuala.

Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Cum iti alegi pantofii potriviti siluetei

Pantalonii din velur sau raiat evazati, cu talie inalta sau normala, asortati cu o camasa banala reprezinta o alegere fericita, iar cu un sal sau trench chiar formezi o tinuta cu care sa te mandresti.

Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: N-ai bani, dar nu vrei ca tinuta ta sa para ietina?

Ca hainele sa nu para vechi trebuie sa nu cautati sa complicati tinutele cu accesorii foarte actuale, culori foarte tari si incaltaminte extravaganta. In rest, let's retro!

Asa Nu - Tabu in moda, cu designerul Maria Simion: Combinatii vestimentare vulgare

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Diferenta dintre hainele retro si vintage, #tinute retro, #tinute vintage sfaturi, #designer Maria Simion sfaturi moda , #moda
Comentarii
S
Stan
rank 1
Asta inseamna "Vintage"? Ce curios, eu credeam ca inseamna...