Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Trenduri ciudate pe mapamond - Ce poarta unii (Galerie foto)

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 16:55
7472 citiri
Trenduri ciudate pe mapamond - Ce poarta unii (Galerie foto)

Gusturile nu se discuta si nici diversele tendinte din lumea modei. Totusi, unele nu sunt doar ciudate, ci de-a dreptul nebunesti, iar asta se vede cu ochiul liber, indiferent de cultura, grupul, tara ori generatia din care faci parte.

In Mexic, de exemplu, din cine stie ce motive, tinerii se incalta in niste ghete de cowboy cu varf mult alungit, interminabil. Si nu e vorba doar de un individ; se poate vorbi de o adevarata moda.

Cei varstnici vad acest fenomen ca pe dorinta celor foarte tineri de a se impune, macar prin vestimentatie daca nu altfel, intocmai ca niste tineri cocosi, asa ca zambesc intelept si asteapta sa vada care va fi urmatoarea lor gaselnita.

In Japonia se poarta Lolitele gotice, adolescentele invesmantandu-se in haine de inspiratie victoriana, extrem de feminine, combinate cu elemente asa-zis gotice. Abunda nuantele foarte inchise, iar totul trebuie accesorizat neaparat cu o umbrela, indiferent daca nu e nici macar nor de ploaie.

Fara a generaliza, curentul heavy metal a avut in general probleme in a atrage audienta in randul persoanelor de culoare, mai ales din Africa. Totusi, in Botswana, acesta a prins neasteptat de bine, inca din anii '70, iar adeptii isi arata preferintele pentru acest gen imbracandu-se in piele si purtand lanturi.

O plimbare intr-un sat sau oras din Botswana si sansa de a vedea un astfel de grup sunt ocazii rare, care fac insa toti banii. Pentru cineva din afara acestei culturi, peisajul e oarecum ilar, insa in tara lor, fanii acestui gen de muzica, care isi exprima fatis preferintele, sunt foarte respectati, relateaza TopTenz.

Daca un astfel de trend nu e foarte greu de inteles, ce se intampla in Thailanda e greu de explicat. Magazinele sunt invadate de articole vestimentare unde Hitler e in primul plan, caricaturi reprezentandu-l aparand pe tricouri si tot felul de accesorii.

Se poate vorbi despre o adevarata Hitler-manie in Bangkok, unde tendinta e mentinuta mai ales din ignoranta, nefiind vorba de tendinte fasciste. Se pare ca adolescentii nu sunt foarte inteligenti niciunde in lume, comenteaza publicatia.

In tot acest peisaj, colantii pentru barbati, care au prins pe intreg mapamonul, par aproape cuminti, chiar daca putini sunt cei care indraznesc sa ii poarte. In mod interesant, mai deranjate de aceasta moda par femeile, carora le erau rezervate aceste piese vestimentare pana acum.

In Olanda a prins un alt trend, care presupune schimbari nu doar vizibile, ci permanente. Aici machiajul nu mai spune nimic, nici macar lentilele de contact colorate, insa un tatuaj pe ochi, da.

Tehnica inserarii unor mici bijuterii pretioase pe albul ochiului are deja o vechime de 8 ani in Rotterdam. Desi cei care o practica spun ca nu presupune niciun pericol, oftalmologii nu sunt de accord, spunand ca aceasta moda pune in pericol vederea.

In SUA si Canada, bijuteriile purtate in ochi inca nu au prins, aici tatuajul pe albul ochiului e inca la putere. Desi tehnica e cunoscuta si folosita de multa vreme in cazul celor care au suferit accidente, iar ochii lor nu mai arata cum ar trebui, e greu de crezut ca cineva s-ar lasa tatuat de bunavoie. Si totusi...

Pentru a doua oara in acest top se regaseste Japonia. Adolescentele care nu se regasesc in Lolitele gotice pot aborda un alt look, poate si mai intrigant: Manba.

Este o variatie a subculturii Ganguro, care presupune piele intunecata si machiaj greu. Tinerele adepte ale curentului isi intuneca fata cu fond de ten sau te miri ce, plasand strategic pe chip albul, care sa se potriveasca cu parul oxigenat in mod repetat.

Chinezoaicele, insa, se situeaza la polul opus, acestea acoperindu-si chipul la plaja tocmai din dorinta de a-i conserva culoarea.

In aceasta tara, bronzul este asociat cu munca fizica, conditia joasa, acesta fiind motivul pentru care s-au inventat tot felul de accesorii de purtat de plaja, care acopera diferite parti ale corpului, care la serviciu sunt la vedere. Daca unele femei poarta inclusiv manusi la plaja, altele se opresc la a-si acoperi doar fata.

Desi greu de crezut, astfel de masti se vand acum ca parte integranta din costumul de baie, fiind la fel de comune ca si ochelarii pentru scufundari.

De parca moda nu ar fi si asa complicata, un exemplu, tot din Japonia, vine sa lase ceata peste tot ce stiam. Desi greu de crezut, exista in Japonia persoane care se lasa injectate in frunte cu solutie salina, pentru a obtine forma unei gogosi. "De ce?" ramane o intrebare fara raspuns, la fel si cum de mai mult de o persoana se supune unei astfel de proceduri de bunavoie.

E drept, solutia salina e repede absorbita de organism, iar gogoasa din frunte de asemeni. Dar intrebarea ramane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#trenduri ciudate moda lume, #moda tari, #Asia moda, #rockeri Africa, #tatuaje ochi, #bijuterii purtate ochi, #Manba Asia curent, #colanti pentru barbati , #moda