Inovatia tinutei de primavara-vara: Pantaloni scurti la sacou

Duminica, 28 Martie 2010, ora 12:13
7384 citiri
Inovatia tinutei de primavara-vara: Pantaloni scurti la sacou

Te gandesti sa fii elegant si casual in aceeasi tinuta? Probabil te gandesti la un costum de vara, tricou polo si o pereche de pantofi lejeri. Sa presupunem ca pastram sacoul, tricoul polo, camasa, pantofii lejeri, dar renuntam la pantalonii de costum si ii inlocuim cu o pereche de pantaloni scurti.

M-am gandit la acesta solutie ca o alternativa a tinutei office. Aceasta solutie nu e fortata, pentru ca pantalonii scurti devin in mod natural un element important pe timp de vara pentru cei care se imbraca bine.

Totusi, nu recomand aceasta tinuta pentru birou deoarece in domeniul bussines nu te va lua nimeni in serios. Cu toate acestea, e perfecta pentru o iesire in oras sau pentru o plimbare in noptile calduroase.

"Tinuta formala are o influenta puternica pe catwalk-uri si prinde teren si pe strada. Multi barbati folosesc costumul ca pe un element inseparabil si daca modifici ceva in el, atunci schimbi un lucru sacru. Asortarea cu pantalonii scurti reprezinta o problema pe care o au majoritatea, deoarece se va dubla nivelul de dificultate" explica Marcus Rigg, designerul de tinute formale pentru firma Topman.

Barbatii au inceput sa poarte cu mandrie diverse tinute. In ceea ce priveste pantalonul scurt, acesta a fost acceptat mai ales dupa expunerea in dezbateri intens mediatizate.

Stil masculin

In acest an la saptamanile modei din New York si Londra au aparut pe podium multe tinute cu pantaloni scurti si costum.

Pantalonii scurti la costum reprezinta o inovatie, deoarece anterior nu au fost croiti pentru a se integra atat de bine intr-o astfel de tinuta.

Chiar si Giorgio Armani a fost vazut purtand pantaloni scurti la sacou la una dintre prezentari. Designerul a spus ca a fost foarte cald si aceasta tinuta a mers perfect.

Croitori profesionisti iti vor spune urmatoarea regula: doar atunci cand sacoul si pantalonii se fac din acelasi material, acesta se poate numi costum. Faptul ca stii aceasta regula nu te impiedica sa o incalci, devenind un rebel in stil prin inlocuirea pantalonilor de la costum cu o pereche de pantaloni scurti.

Chiar daca aceasta tinuta este indrazneata, trebuie sa ai grija si la ce culori porti si cum le asortezi. Despre aceste doua subiecte am discutat mai pe larg in articolele mele anterioare.

Pe langa aceste aspecte, inlocuieste sacoul cu un blazer si ia in picioare o pereche de loafers, boat shoes (pantofi de iaht) sau mocasini.

Croiala pantalonilor scurti purtati la costum fac ca o tinuta eleganta sa devina mai relaxanta si una relaxanta sa devina mai eleganta. Asta inseamna ca la acesti pantaloni poti purta un sacou de costum inlocuind camasa cu un hanorac sau un blazer cu un tricou polo.

Pentru a avea o tinuta asortata conteaza felul in care iti alegi sacoul si pantalonii scurti. Perechea de pantaloni scurti trebuie sa-ti vina bine pe picior si sa nu depaseasca genunchiul. Sacoul trebuie sa fie unul scurt, cu o singura fenta si croiala slim. Materialul recomandat este bumbacul, dar si alte materiale care respira.

Aceasta tinuta este una puternica, care necesita din partea ta multa incredere si iti recomand o coloristica simpla, fara culori vii. Experimenteaza si poarta aceasta tinuta in felul tau si nu trebuie sa-ti faci griji pentru autenticitatea sa.

Chiar daca unii designeri o prezinta ca o tinuta bussines, mie mi se pare absurd, deoarece tinde spre casual. Nu cred ca as vedea la birou pe cineva in stare sa poarte pantofi negri, sosete pana la genunchi, curea, cravata, camasa eleganta, pantaloni scurti facuti din acelasi material cu jacheta si sacoul de costum.

Schimba aceasta tinuta in felul urmator: alege un sacou deschis la culoare, un tricou polo sau o camasa cu cativa nasturi descheiati, pantaloni scurti pana la genunchi si o pereche de loafers cu sosete joase care nu se vad. Cu acesta tinuta vei fi bine imbracat, fara note formale.

O alta combinatia simpla ar fi: sacou kaki si pantaloni scurti albi sau un blazer bleumarin si pantaloni scurti gri.

Poti mentine o tinuta care sa para formala prin purtarea unei camasi in locul tricoului. Camasa nu trebuie sa fie perfect calcata. De fapt, aerul casual al blazerului si al pantalonilor scurti cere o camasa usor sifonata. Oricat de casual ar fi aceasta tinuta, nu-ti recomand sa porti papuci, oricat de ingrijit lucrati ar fi.

Avand in vedere considerentele conturate, ai purta un sacou si o pereche de pantaloni scurti impreuna? As vrea sa aflu si parea ta.

Stil masculin

Articol realizat de Nagy Laszlo Crinel

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#inovatie tinuta primavara vara, #pantaloni scurti sacou barbati , #pantaloni