Afla cum sa nu-ti mai inseli partenerul

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 10:06
8821 citiri
Afla cum sa nu-ti mai inseli partenerul
Foto: Unmarried America

Iti inseli partenerul in mod frecvent si, totusi, nu ai vrea sa o faci? Daca iti doresti sa te opresti din inselat si sa fii loial citeste in continuare ce trebuie sa faci.

Este posibil sa fii casatorit sau implicat intr-o relatie si totul sa mearga bine, insa la un moment anume sa apara o alta persoana care sa te faca sa iti pierzi mintile si fara sa iti dai seama sa te implici intr-o alta relatie, potrivit India Parenting. Aceasta se termina si peste un timp apare o alta persoana, incepi o alta relatie si tot asa. Acum te-ai hotarat sa spui "Gata!" si sa nu iti mai inseli partenerul.

In primul rand trebuie sa te gandesti cum a inceput totul. Cunosti pe cineva nou si adori sa iti petreci timpul alaturi de el. In sufletul tau esti constient de faptul ca nu este bine, insa nu vrei sa accepti. Pare aproape imposibil sa iti controlezi sentimentele si te trezesti in mijlocul unei relatii extraconjugale. Chiar daca te simti vinovat, continui relatia.

Cat de greu este sa nu mai inseli? Foarte greu, daca devine o dependenta. Daca partenerul tau nu iti aorda suficienta atentie, iar persoana cu care inseli o face, este exact motivul pentru care o faci. Fiecare sms, fiecare apel telefonic, fiecare gest pe care il face persoana noua te face sa te gandesti ca este bine ceea ce faci, insa nu vrei sa renunti la partenerul oficial.

Dupa ce ai stabilit cele de mai sus, vine timpul sa incepi sa incerci sa te opresti.

In primul rand anunta persoana cu care ai o relatie extraconjugala ca totul s-a terminat intre voi si ca este cazul sa nu va mai vedeti. Evita mesajele text si apelurile telefonice din partea altor persoane, care intr-un anumit moment te-au atras fizic sau psihic.

Nu te gandi la ceea ce ai putea sa ai cu persoana noua. Controleaza-ti dorinta de a te intalni pentru "ultima" data cu persoana cu care inseli. Nu astepta un moment anume pentru a pune capat relatiei extraconjugale, fa-o pur si simplu.

Aminteste-ti ca ai un partener care te iubeste si care nu merita sa sufere pentru mofturile tale. Gandeste-te ce se va intampla daca partenerul tau oficial va afla. Esti dispus sa suporti consecintele?

Vorbeste cu sotul, sotia, partenerul sau partenera ta despre ceea ce iti doresti de la relatia voastra. Explica-i ca daca nu te simti bine in aceasta relatie o sa simti ca te sufoci si o sa ai tendinta de a iesi. Concentreaza-te asupra relatiei oficiale si fa-o sa mearga bine.

Iesi in oras cu partenerul tau. Iesiti cu mai multi prieteni sau doar voi doi, insa fa-o pentru a iesi din starea melancolica. Nu iti critica partenerul si nu il compara cu altii. Aminteste-ti ca la inceput l-ai placut pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce ai fi vrut tu sa fie. In cazul in care acesta s-a schimbat, vorbeste cu el despre asta.

Nu adopta o atitudine negativa in ceea ce priveste relatia ta oficiala.

In cazul in care toate acestea nu functioneaza, mergi la un specialist si discuta despre problemele tale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#sex aventura, #stop relatie extraconjugala, #sfaturi pentru cupluri , #partener