Cum sa gestionezi eficient despartirea de partener

Luni, 16 Mai 2011, ora 18:55
3390 citiri
Cum sa gestionezi eficient despartirea de partener
dnes

Dragostea este unul dintre cele mai frumoase lucruri care ni se pot intampla, insa uneori inevitabilele despartiri se dovedesc a fi dintre cele mai neplacute momente. Cum sa reactionam cand se intampla acest lucru?

Iata cateva sfaturi venite din partea psihologului american Jeanell Harris, structurate de Dnes.

Nu incercati sa salvati ceva ce deja nu mai exista. Intr-o lume a romantismului, aceasta actiune s-ar traduce prin savarsirea unui pacat. In lumea reala, aceasta este o decizie proasta si o pierdere de timp.

Oamenii nu se schimba peste nopate, iar obiceiurile proaste, care te deranjeaza, sigur nu se vor schimba cu o bagheta magica. El nu va incepe brusc sa se imbrace mai bine, nu va deveni cavaler si, implicit, nu are sens sa speri ca totul va reveni la normalul pe care ti-l doresti. Dr. Harris dezvaluie cele trei capcane in care putem cadea dupa separare:

1. Trebuie sa uiti de numarul sau de telefon

Este de-ajuns ca ai numarul lui de telefon in minte asa ca trebuie neaparat sa-l stergi din telefonul personal. Daca te afli in imposibilitatea de face asa ceva, vei fi tentata sa-l contactezi si sa dezbati cu el anumite probleme care te deranjeaza. De fapt, nu-ti doresti raspunsuri concrete, ci vrei pur si simplu sa discuti cu el.

2. Sexul ca reconciliere - un pas gresit

Chiar daca hormonii ti-o iau razna dupa ruptura, sexul cu fostul partener este lipsit de sens pentru ca nu vei face decat sa-ti pierzi timpul si, dupa aceea, si multi nervi. Astfel de scene se termina frecvent cu conversatii neplacute care nu va sunt necesare niciunuia dintre voi.

3. Nu fi trista, incearca sa stralucesti

Nu exista nicio razbunare mai buna ca o defilare stralucitoare in fata fostului partener. Scoate-ti hainele provocatoare din dulap, fa-ti parul si unghiile, machiaza-te si fii provocatoare! Nu lasa ca despartirea sa te scoata din circuit, pentru ca acest lucru va stimula egoul sau. Acasa poti chiar sa plangi, dar in afara ei trebuie sa stralucesti ca o stea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#despartire parteneri, #despartire sfaturi, #sex fosti parteneri , #partener