Nu te mai intelegi cu partenerul? Incearca terapia prin tango

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 08:21
2534 citiri
Nu te mai intelegi cu partenerul? Incearca terapia prin tango
Foto: Times Online

Ai probleme in viata personala si vrei sa iti recastigi partenerul? Apeleaza la tango. Da, ai citit corect. Pentru tango este nevoie de doua persoane, de-asta este numit si "sexul pe verticala". Mai nou, dansul temperamental este folosit ca terapie pentru cupluri.

In ultima perioada, tangoul si-a castigat reputatie in stimularea vigorii, combaterea stresului si readucerea iubirii intr-o relatie de cuplu.

Un studiu publicat in luna august, de catre Cynthia Quiroga Murcia, psiholog la Universitatea Goethe din Frankfurt, dezvaluie modul in care acest dans stimuleaza hormonii sexuali ai barbatilor si femeilor.

In cadrul studiului, Murcia a testat saliva femeilor si barbatilor inainte si dupa un dans, pentru a monitoriza nivelul de testosteron si cel al hormonului de stres cortizol, potrivit Times Online.

Cei mai multi participantii la studiu au dansat cu partenerul lor si au lasat senzatia ca sunt mai calmi, mai sexy si ca au o legatura mai stransa. Studiile anterioare au aratat ca alte dansuri nu au acest efect.

"De exemplu, barbatul trebuie sa conduca, pentru ca el este cel care vede in ce directie se indreapta. Femeia merge cu spatele, ea nu vede, asa ca trebuie sa aiba incredere in barbatul ei.

Niciun barbat nu o poate impinge sa faca pasii pe care nu vrea sa ii faca sau sa o indrepte in alta directie. El trebuie sa o convinga, ca sa o faca fericita. Daca sunteti un cuplu care are probleme, situatia este complicata", spune Martin Soletano, reprezentantul britanic al Asociatiei Internationale de Terapie prin Tango.

Seletano spune ca aceasta terapie nu arata ca o lectie normala de tango, deoarece accentul este diferit, incepe cu exercitii care au ca scop gasirea unei conexiuni mai bune intre cupluri. Cel mai important lucru este increderea: in tine, in dansul tau si in partenerul tau.

Terapia de cuplu prin tango functioneaza de minune in Argentina, Italia si Franta, iar in Marea Britanie este in lucru.

Ideea este sustinuta cu entuziasm de Vanessa Lloyd Platt, avocata ce se ocupa de divorturi. Aceasta isi sfatuieste clientii sa mearga la terapie prin tango inainte de a inainta actele de divort.

"Le spun clientilor mei ca daca exista vreo posibilitate de a rezolva situatia cu partenerul, de ce sa nu incerce sa reinvie totul prin dans?", spune Platt.

"Am salvat doua casatorii", a continuat avocata, care continua sa isi convinga clientii sa incerce si aceasta solutie, spunandu-le ca tangoul este mai ieftin decat serviciile sale.

Studiile au demonstrat ca niciodata nu este tarziu sa incepi sa inveti ceva. Daca ai probleme in relatia de cuplu, de ce sa renunti fara sa lupti? O sa spui ca ai incercat, insa ai incercat tot ceea ce se putea?

De ce sa renunti la o relatie doar pentru ca treceti printr-o perioada mai dificila? Ia in calcul si varianta terapiei prin tango - o puteti incepe chiar acum, acasa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#terapie cuplu prin tango, #cupluri terapie tango, #relatie cuplu terapie tango , #partener