Cu ce cocteiluri iti servesti invitatii de Sarbatori (Galerie foto)

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 18:12
3261 citiri
Cu ce cocteiluri iti servesti invitatii de Sarbatori (Galerie foto)

Din ce in ce mai multi prieteni te viziteaza, iar in curand familia se va reuni pentru Sarbatorile de iarna.

In afara de bunatatile culinare, poti sa iti uimesti invitatii si cu niste cocteiluri senzationale. Iata cateva dintre cele mai reusite, potrivit Real Simple. Sunt simplu de facut si cu siguranta vor inveseli atmosfera.

Cocteil cu merisor si votca

Ai nevoie de 1,5 kg de merisor (inghetat daca nu ai proaspat), 4 cesti de zahar, 3 litri de apa tonica, o ceasca de zeama de lime si gheata.

Amesteca intai merisorul cu zaharul si 2 cani de apa tonica. Amesteca bine, indeparteaza fructele strecurand, lasand sa ramana doar siropul. Adauga restul de apa tonica, votca si sucul de lime, servind cu gheata.

Tequila cu grepfrut

Ai nevoie de 1,5-2 litri de suc de grepfrut, 2 litri de suc de ghimbir, un litru de tequila, trei sferturi de cana de Campari, un sfert de triplu sec si gheata.

Amesteca toate ingredientele si serveste pur si simplu.

Sangria de iarna

Ai nevoie de 3 sticle de vin rosu (Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon), 2 litri de suc de cirese negre, o cana si jumatate de suc de rodii, trei sferturi de coniac, o jumatate de cana de triplu sec, 4 pere cu samburii scosi si feliate gros, 2 portocale taiate gros si gheata. Toate ingredientele se amesteca in blender si se serveste bautura rezultata cu gheata.

Castraveti si sake

Ai nevoie de 90 ml de gin, 14 ml de sake si 5 felii groase de castravete. Amesteca ginul, sake si gheata intr-un shaker si toarna intr-un pahar de martini. Garniseste cu feliile de castravete.

Bourbon cu portocale

Pentru acest cocteil iti trebuie 45 ml de bourbon, o jumatate de cana de suc de portocale rosii si 8 frunze de menta. Totul trebuie amestecat, turnat intr-un pahar si garnisit cu frunze de menta.

Mimosa de pere

Pentru aceasta bautura delicata ai nevoie de 2 sticle de sampanie, 4 cani de nectar de pere si un lime taiat in 8 bucati. In fiecare pahar pune trei sferturi de sampanie si restul suc de pere, storcand cate o bucatica de lime.

Margarita clasica

Iti trebuie 3 sferturi de cana de tequila, o jumatate de cana de suc proaspat de lime, o jumatate de triplu sec sau Cointreau, un lime feliat, sare. Amesteca ingredientele (fara sare) si pune sarea pe mana.

Sangria alba

Ai nevoie de 6 cani de Chardonnay sau Sauvignon Blanc, un sfert de cana de zahar extrem de fin, o cana de struguri albi, fara seminte, o nectarina coapta si taiata in felii subtiri, o mandarina feliata, o cana de suc de struguri si o cana de apa minerala.

Amesteca toate ingredientele si lasa totul in frigider cel putin o ora. Cu cat sta mai mult, cu atat se va face mai dulce. Inainte sa servesti, pune apa minerala si cuburi de gheata.

Daquiri cu capsuni

Ai nevoie de 500 ml de serbet de capsuni, o cana si un sfert de rom light si 6 cani de gheata. Amesteca totul intr-un blender pana cand se creaza o pasta, apoi serveste.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#cocteil retete, #cocteiluri retete, #cocteiluri fructe idei, #cocteiluri alcoolice retete , #petrecere