Petrecerea de divort, o noua traditie

Vineri, 06 August 2010, ora 18:05
5720 citiri
Petrecerea de divort, o noua traditie

In epoca in care unul din doua cupluri casatorite divorteaza, incepe sa se impamanteneasca o noua traditie: petrecerea de adio, la divort. Pana la urma, orice eveniment major din viata (nastere, botez, nunta, inmormantare) este o ocazie perfecta sa bei si sa mananci.

Petrecerea de divort nu este, cum s-ar putea crede, o adunare de oameni morocanosi si nemultumiti, care isi amintesc cu amaraciune de toate neplacerile dintr-o casnicie, toate rautatile spuse sau facute - sau cel putin nu asa este conceputa.

Daca e bal, bal sa fie: petrecerea presupune veselie, asa ca daca exista vreun personaj care inca ramane suparat dupa divort, nu va fi invitat. De aceea, la petrecerea de divort nu este neaparata nevoie sa participe ambii fosti soti.

Poate fi data de sot impreuna cu prietenii sai, de sotie impreuna cu prieteni, sau pot participa apropiati ai fostului cuplu. In genere, petrecerea de divort la care participa impreuna fostii soti poate insemna ca cei doi vor sa construiasca un pod peste prapastia care ii desparte si sa se separe intr-un mod civilizat.

Petrecerea de divort poate sa insemne si reconcilierea intre familiile celor doi, care de multe ori au de suferit in urma unui divort. Mai mult, poate fi ocazia perfecta pentru cei doi soti sa cunoasca alte persoane, daca tot sunt din nou burlaci.

Cum arata o petrecere de divort?

In genere, petrecerile de divort seamana mai mult cu petrecerile date pentru burlaci, inainte de a se casatori: poate contine tort de divort, cu figurine sugestive, sicrie pentru inele sau inscriptii de tipul "Proaspat divortati".

How To Do Things arata ca o petrecere de divort nu trebuie sa fie sobra.

Adauga confetti, baloane, un bufet suedez cu de toate, si ai o petrecere de minune. Textul de pe invitatii poate sa anunte, intr-o maniera amuzanta, "libertatea mirilor". E bine ca invitatii sa stie de la inceput ca "fostii" nu trebuie sa-si planga de mila la o petrecere.

Cel mai bine este ca acestia sa se concentreze pe viitorul lor, sa uite de trecutul plin de neplaceri si sa se distreze. In plus, invitatii care nu sunt de acord cu divortul sau care au de gand sa fie suparati sau tristi nu au ce cauta la o astfel de petrecere.

E normal sa iti serbezi divortul?

Daca bunica ar fi auzit de o petrecere de divort, probabil ca ar fi ridicat o spranceana: cum adica, e normal asa ceva? Scepticii ar spune ca e o aberatie sa sarbatioresti, cand te desparti de sot sau sotie.

Insa adevarul este ca oricine stie cel putin un cuplu despre care poate spune clar ca ar fi mai bine sa divorteze. Certurile, violenta domestica, infidelitatea, chiar monotonia sau lipsurile materiale pot crea intre soti prapastii de netrecut.

Daca persista timp de ani de zile, aceste probleme pot face viata celor doi un iad, iar un divort poate fi chiar ceea ce au nevoie, pentru a avea o viata normala.

Daca la mijloc este si un copil, o reconciliere civilizata este chiar de dorit. Orice micut si-ar dori ca parintii sa se inteleaga bine, insa exista si copii care dupa ce si-au vazut parintii nefericiti timp de ani de zile, se roaga ca ei sa divorteze, chiar daca nu vor recunoaste asta nimanui.

Cu siguranta ca nu e usor sa treci peste toata suferinta cauzata de divort. Cu siguranta ca e nevoie de timp pentru ca ranile sa se inchida. Insa prietenii si petrecerile sunt doar cateva din ingredientele esentiale pentru vindecarea unor rani ale sufletului, iar petrecerea de divort este ideala pentru a uita de necaz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
În proces de divorț cu Alina Sorescu, designerul Alexandru Ciucu a luat acasă o cunoscută prezentatoare TVR
Cântăreața Alina Sorescu (37 de ani) se află în plin proces de divorț de Alexandru Ciucu (47 de ani), cel care este tatăl celor două fetițe ale fostului cuplu. Designerul se pare că și-a...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#petrecere divort, #divort, #traditie petrecere divort , #petrecere