Revelion 2013 in Bucuresti: Unde au loc marile petreceri in noaptea de Anul Nou

Luni, 31 Decembrie 2012, ora 11:09
7723 citiri
Revelion 2013 in Bucuresti: Unde au loc marile petreceri in noaptea de Anul Nou
Foto: Arhiva

Marile petreceri de Revelion in aer liber din Capitala vor avea loc si in acest an in Piata Revolutiei si Piata Constitutiei, fiind completate de concerte in strada in sectoarele 3, 5 si 6. "Vanghelionul" de la Romexpo si "Maratonul Revelionului" de la Opera continua traditia anilor trecuti.

Piata Revolutiei

"Supervelionul" ProFM si ProTV va aduna, in noaptea dintre ani, in Piata Revolutiei din Bucuresti, cei mai tari artisti ai momentului - Loredana, Smiley, Connect-R, Lotus & Cristi Minculescu, Voltaj, participantii la "Vocea Romaniei", dar si LaLa Band.

Noul An incepe cu o zi de marti 2013, dar cei care vor veni in Piata Revolutiei vor "sparge" toate superstitiile. Trioul care le va face tuturor o seara minunata in Piata Revolutiei si care va prezenta artistii ce vor canta live este format din maestrul de ceremonii George Vintila, cu o traditie de 16 ani pe scena Revelionului ProTV & ProFM, caruia i se alatura colegii DJ-i Marius Onuc si Madalina Vintila.

Fara niciun fel de superstitii, ei le spun tuturor ca "Joy is for free" in Piata Revolutiei, impreuna cu Voltaj, Smiley, Connect-R, Lotus & Cristi Minculescu, participantii la "Vocea Romaniei", dar si Daryela, Meena K, Anya, Alina Eremia si Sore din LaLa Band si, bineinteles, Loredana, tuturor alaturandu-li-se baletul lui Edi Stancu.

Piata Constitutiei

Primaria Capitalei organizeaza si in acest an petrecerea de Revelion din Piata Constitutiei, care va incepe la ora 19.00.

DJ Nicky F va incalzi atmosfera, iar de la ora 19.30 vor urca pe scena trupele Antract, Lotus & Cristi Minculescu si Directia 5. De la ora 21.00, Vunk si Antonia vor interpreta o selectie de melodii de succes, culminand cu hitul "Pleaca", cea mai ascultata piesa a anului 2012, castigatoarea Premiului MTV la categoria Best Romanian Act.

De la ora 22.00 vor urca pe scena Horia Brenciu & HB Orchestra, care, impreuna cu invitatii sai, respectiv DJ Johnny, Lora, Corina, Nelu Ploiesteanu, Grasu XXL, Guess Who, vor canta timp de doua ore, pana la trecerea in noul an.

Dupa numaratoarea inversa, petrecerea va fi animata de o explozie de artificii, iar apoi va canta trupa Voltaj.

Romexpo

Seria "Vanghelioanelor" de la Romexpo continua si in acest an, fiind o alternativa pentru bucurestenii care nu vor sa petreaca Revelionul in aer liber.

Al zecelea "Vanghelion" ii aduce pe scena pe artistii Anastacia si David Bisbal. La petrecerea de la Romexpo vor canta si artisti romani, printre acestia numarandu-se Horia Brenciu, Andreea Banica, Connect-R, Alex Velea, Smiley, Ruby, dar si trupele Voltaj si Directia 5. Cei care isi vor petrece noaptea dintre ani la Romexpo vor putea asculta si artisti consacrati de muzica populara romaneasca.

Petrecerea incepe la ora 19.30 si se termina dimineata la 5.00 sau la 6.00 cu "Perinita". La eveniment va fi prezent, in calitate de amfitrion, si primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie. El le va oferi invitatilor, la miezul noptii, un spectacol de artificii.

Cele aproximativ 6.000 de persoane care au ales sa petreaca Revelionul la Romexpo au platit 100 de lei pentru un bilet. Meniul serii si al noptii dintre ani va fi unul traditional romanesc, dar va avea "inflexiuni" din alte gastronomii si nu vor lipsi tortul festiv si sampania de la miezul noptii.

Primarul Sectorului 5 organizeaza si o petrecere de Revelion in aer liber, la intersectia strazii Sebastian cu Calea 13 Septembrie, incepand de la ora 18.00, unde intrarea va fi libera. Printre cei care vor urca pe scena sunt Alex Velea, Connect-R, Pepe si Lora.

Parcul "Alexandru Ioan Cuza"

Si in Sectorul 3 al Capitalei va fi o petrecere de Revelion in aer liber, care va incepe la ora 19.00. "Revelion in carnaval", petrecerea organizata de Primaria Sectorului 3 in Parcul "Alexandru Ioan Cuza (fostul IOR), in zona intrarii principale, la intersectia strazilor Campia Libertatii si Baba Novac, ii va aduce pe scena pe Vunk, Bere Gratis, HiQ, Trupa Veche, Proconsul, Felicia Filip, Narcisa Suciu si Emy Dragoi.

La petrecerea din Parcul "Alexandru Ioan Cuza" va fi prezent si edilul Sectorul 3, Robert Negoita, care dupa numaratoarea inversa va intra in legatura cu primarul unui district din Roma, intr-un duplex Romania - Italia.

In timpul concertelor vor fi spectacole de lasere si lumini, iar la intrarea in noul an vor fi focuri de artificii.

Parcarea Anchor Plaza

Si Sectorul 6 a pregatit o petrecere de Revelion, care va incepe la ora 20.00, in parcarea Anchor Plaza.

Bucurestenii care vor sarbatori trecerea dintre ani la petrecerea de Revelion din Sectorul 6 ii vor putea asculta pe Suie Paparude, Guess Who, Raku si Grasu XXL, iar DJ Vasile si DJ Gojira vor completa atmosfera cu show-uri de lasere ce vor lumina cerul.

Opt acrobati ai trupei Xtreme vor cobori pe cladirea Anchor Plaza, de unde, cu 30 de secunde inainte de intrarea in noul an, vor face numaratoarea inversa. La trecerea dintre ani, acrobatii vor aprinde artificiile din aer.

"Maratonul Revelionului" la Opera Nationala Bucuresti

O alta petrecere cu traditie este "Maratonul Revelionului", organizat de Opera Nationala Bucuresti.

In anul 2006, Opera Nationala a oferit pentru prima data publicului sansa de a petrece momentul unic al noptii dintre ani in sala si in foaierul teatrului liric. In 2012, pentru al saptelea an consecutiv, spectatorii se vor bucura de o seara speciala, imbinand muzica clasica, o reprezentatie artistica de calitate, o distributie de exceptie, urmate - pentru cei care aleg sa isi petreaca noaptea de Revelion la ONB - de tombola, cina festiva, foc de artificii si alte surprize.

Spectacolul de Revelion la Opera Nationala incepe pe 31 decembrie, la ora 18.00. Intregul eveniment este reunit sub titlul "Maratonul Revelionului la Opera Nationala Bucuresti", devenit in noiembrie 2010 marca inregistrata.

Si in acest an, spectacolul propus publicului este celebra opereta compusa de Johann Strauss-fiul, "Liliacul", o productie (scenografie si regie) a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden). Ca in fiecare an, o serie de invitati surpriza vor participa la "Balul printului Orlofsky" din actul al II-lea.

Pentru cina festiva, Opera Nationala a pregatit un meniu divers, cu gustari reci, gustari calde si desert, din care nu vor lipsi tortul festiv de ciocolata si cupele cu sampanie.

Cei care au ales sa isi petreaca noaptea de Revelion la Opera Nationala au dat pentru un bilet 420 de lei, la care se adauga 10 lei costul tombolei si pretul biletului la spectacol, in functie de categoria aleasa.

Circulatia va fi restrictionata pentru petrecerile de Revelion in Piata Constitutiei, Piata Revolutiei si pe strada Mihail Sebastian, intre Calea 13 Septembrie si strada Samuil Vulcan.

In noaptea de Revelion vor circula trenurile de metrou, la intervale de aproximativ 20 de minute, precum si autobuzele de pe cele 24 de linii de noapte, la intervale de 40 de minute. De asemenea, in noaptea de Revelion vor circula si tramvaiele liniei 1, la intervale de 20 de minute si ale liniei 41, la intervale de 15 minute.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#petreceri aer liber revelion Bucuresti, #petreceri revelion capitala, #concerte gratuite revelion Bucuresti, #concerte gratis revelion Capitala , #petrecere